Street food

Minichimichangaguacamolemártogatóssal

Mini chimichanga guacamole mártogatóssal

Hozzávalók
50 g
rizs
2 szál
újhagyma
0.5 db
póréhagyma
3 gerezd
fokhagyma
5 - 6 szál
friss koriander
250 g
csirkemell
100 g
sajtkrém
1.5 ek
adobo fűszerkeverék
16 db
búzatortillalap
150 g
konzerv vörösbab
100 g
trappista sajt
bő étolaj a sütéshez
A guacamole mártogatóshoz
2 db
érett avokádó
2 db
zöldparadicsom
2 db
paradicsom
(90 g/db)
2 ek
zöldchili-szósz
2 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
koriander
A dekorációhoz
200 g
sajtkrém
ehető cukorszemek
1 ek
ketchup

Elkészítés

A mini chimichanga guacamole mártogatóssal elkészítéséhez a chimichanga töltelékéhez a rizst bő, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Egy lábas sós vizet odateszünk főni, beledobjuk az újhagymát, a póréhagymát, a koriandert és a fokhagymát, majd belerakjuk a csirkemellet is. Arra ügyeljünk, hogy a főzővíz ellepje a húst. A megfőtt csirkemellet és zöldségeket kivesszük egy tálba, majd két villa segítségével (vagy ha hagytuk kihűlni, a kezünkkel) széttépkedjük. Hozzákeverjük a sajtkrémet és a  fűszerkeveréket is.

Egy kerek kiszúró vagy tálalógyűrű segítségével kivágjuk a megfelelő nagyságú tortillalapokat. Eloszlatjuk rajtuk a rizst, a ízesített tépett csirkét, teszünk még rá vörösbabot és reszelt sajtot, majd feltekerjük. Olajat hevítünk egy serpenyőben, közben fogvájóval összetűzzük a chimichangákat, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Aranybarnára és ropogósra sütjük őket a forró olajban.

A guacamole mártogatóshoz a megtisztított hozzávalókat beledobáljuk egy aprítóba és krémesre dolgozzuk. 

Egy lapos csőfejjel ellátott habzsákba töltjük a sajtkrémet és a kihűlt chimichanga falatokat múmiának dekoráljuk vele. Végül ehető cukorszemeket teszünk rá. 

Tipp: Egy kis ketchuppal még hátborzongatóbb kinézetet kölcsönözhetsz a kis múmiáknak! A maradék tortillából pedig olajban vagy sütőben chipset süthetsz.

Mini chimichanga guacamole mártogatóssal
Mini chimichanga guacamole mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Kapaszkodj, mert még több rémisztő party falat jön!

Halloweeni tiramisu

Boszorkányujjak

Karamellás pókok sós perecből

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ijesztően finom tex-mex falatkák, hogy a halloweeni buli tuti legyen!

Hozzávalók

16 darabhoz
50 g
rizs
2 szál
újhagyma
0.5 db
póréhagyma
3 gerezd
fokhagyma
5 - 6 szál
friss koriander
250 g
csirkemell
100 g
sajtkrém
1.5 ek
adobo fűszerkeverék
16 db
búzatortillalap
150 g
konzerv vörösbab
100 g
trappista sajt
bő étolaj a sütéshez
A guacamole mártogatóshoz
2 db
érett avokádó
2 db
zöldparadicsom
2 db
paradicsom
(90 g/db)
2 ek
zöldchili-szósz
2 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
koriander
A dekorációhoz
200 g
sajtkrém
ehető cukorszemek
1 ek
ketchup

A mini chimichanga guacamole mártogatóssal elkészítéséhez a chimichanga töltelékéhez a rizst bő, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Egy lábas sós vizet odateszünk főni, beledobjuk az újhagymát, a póréhagymát, a koriandert és a fokhagymát, majd belerakjuk a csirkemellet is. Arra ügyeljünk, hogy a főzővíz ellepje a húst. A megfőtt csirkemellet és zöldségeket kivesszük egy tálba, majd két villa segítségével (vagy ha hagytuk kihűlni, a kezünkkel) széttépkedjük. Hozzákeverjük a sajtkrémet és a  fűszerkeveréket is.

Egy kerek kiszúró vagy tálalógyűrű segítségével kivágjuk a megfelelő nagyságú tortillalapokat. Eloszlatjuk rajtuk a rizst, a ízesített tépett csirkét, teszünk még rá vörösbabot és reszelt sajtot, majd feltekerjük. Olajat hevítünk egy serpenyőben, közben fogvájóval összetűzzük a chimichangákat, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Aranybarnára és ropogósra sütjük őket a forró olajban.

A guacamole mártogatóshoz a megtisztított hozzávalókat beledobáljuk egy aprítóba és krémesre dolgozzuk. 

Egy lapos csőfejjel ellátott habzsákba töltjük a sajtkrémet és a kihűlt chimichanga falatokat múmiának dekoráljuk vele. Végül ehető cukorszemeket teszünk rá. 

Tipp: Egy kis ketchuppal még hátborzongatóbb kinézetet kölcsönözhetsz a kis múmiáknak! A maradék tortillából pedig olajban vagy sütőben chipset süthetsz.

Mini chimichanga guacamole mártogatóssal
Mini chimichanga guacamole mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Kapaszkodj, mert még több rémisztő party falat jön!

Halloweeni tiramisu

Boszorkányujjak

Karamellás pókok sós perecből

Ha tetszett a Mini chimichanga guacamole mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept