Fantasztikus desszertek

Minimálnásmillefeuille

Mini málnás mille feuille

Hozzávalók
1 csomag
leveles tészta
cukor
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 db
vaníliarúd
300 g
friss málna

Elkészítés
A leveles tésztát kihajtogatjuk és kb. 5,5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Egy tepsire sütőpapírt rakunk, megszórjuk cukorral, rárakosgatjuk a tésztakorongokat, megszórjuk ezt az oldalukat is cukorral, rárakunk még egy sütőpapírt és nehezékként egy másik tepsit. 165 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd levesszük a tepsit és a sütőpapírt, szórunk rá még egy vékony réteg cukrot. 190 fokos sütőben készre sütjük a korongokat, további kb. 10 perc alatt.
A mascarponét a vaníliarúd kikapart magjaival és a porcukorral stabil krémmé keverjük. A korongokat kettesével párosítjuk, az egyik korongra nyomunk egy nagy adag krémet csillagcsöves nyomózsákból, körberakjuk a szélét málnával, rányomunk egy másik korongot, amire kerül egy kevés krém, egy szem málna és egy leheletnyi porcukor!
Mini málnás mille feuille
 

www.streetkitchen.hu

Az alliteráció egyik fajtájának legszebb példája szerintem ennek a sütinek a neve. Gyakorlatilag pedig ha magát a sütit nézzük, számomra minden benne van, amitől egy édesség jó lesz. Ropogós, cukros tésztarétegek, tejszínes, vaníliás puha krém, és friss gyümölcs, leheletnyi porcukorral meghintve. Mennyei, de tényleg! Higgyetek nekem!

Hozzávalók

6 - 7 darabhoz
1 csomag
leveles tészta
cukor
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 db
vaníliarúd
300 g
friss málna
A leveles tésztát kihajtogatjuk és kb. 5,5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Egy tepsire sütőpapírt rakunk, megszórjuk cukorral, rárakosgatjuk a tésztakorongokat, megszórjuk ezt az oldalukat is cukorral, rárakunk még egy sütőpapírt és nehezékként egy másik tepsit. 165 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd levesszük a tepsit és a sütőpapírt, szórunk rá még egy vékony réteg cukrot. 190 fokos sütőben készre sütjük a korongokat, további kb. 10 perc alatt.
A mascarponét a vaníliarúd kikapart magjaival és a porcukorral stabil krémmé keverjük. A korongokat kettesével párosítjuk, az egyik korongra nyomunk egy nagy adag krémet csillagcsöves nyomózsákból, körberakjuk a szélét málnával, rányomunk egy másik korongot, amire kerül egy kevés krém, egy szem málna és egy leheletnyi porcukor!
Mini málnás mille feuille
 

Ha tetszett a mini málnás mille feuille receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése