Pékség

Mogyorókrémmeltöltöttkalács

Mogyorókrémmel töltött kalács

Hozzávalók
50 dkg
finomliszt
1 dl
zsíros tej
2 dl
habtejszín
1 db
vaníliarúd kikapart magja
1 db
tojássárgája
2 dkg
friss élesztő
1 db
tojás
1 csipet
50 g
cukor
25 - 30 dkg
mogyorókrém
1 db
tojás a kenéshez
durvára aprított mogyoró a szóráshoz

Elkészítés
img_8894.jpg

A lisztet, a tejet és a tejszínt, sót, cukrot, 1 vaníliarúd kikapart magjait, a tojásokat és az élesztőt szoba robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos tésztát kapunk - kb. 15 perc. Letakarjuk és szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük.

Ezután enyhén lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 16 részre osztjuk. A darabokat egyesével kis gombóccá formázzuk, majd letakarva további 15 percig pihentetjük.

img_8898.jpg

Végül a gombócokat nyújtófával kissé kilapítjuk és mindegyik közepére egy méretes teáskanál mogyorókrémet teszünk. A mogyorókrém köré összecsippentjük a tésztát, hogy kis gombócokat kapjunk. Egy kivajazott őzgerinc forma aljára szorosan egymás mellé, két sorban leteszünk 10 gombócot, majd a tetején egy sorban elrendezzük a maradék hatot. Ismét letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni (kb. 40 perc). Végül megkenjük kissé felvert tojással és megszórjuk durvára aprított mogyoróval.

A kelesztés után a kalácsot 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, amíg szép arany színe lesz. A sütőből kivéve pedig hagyjuk teljesen kihűlni.

www.streetkitchen.hu

Egy jó kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról, mi pedig most egy olyan kalács receptet mutatunk, hogy a fal adja a másikat: már önmagában is nagyon finom lenne, de megtöltöttük elképesztő mennyiségű mogyorókrémmel, a tetejét megszórtuk mogyoróval és így született meg a Street Kitchen történelmének legjobb kalácsa. Na jó, szerintünk legjobb kalácsa. 

Hozzávalók

1 kalácshoz
50 dkg
finomliszt
1 dl
zsíros tej
2 dl
habtejszín
1 db
vaníliarúd kikapart magja
1 db
tojássárgája
2 dkg
friss élesztő
1 db
tojás
1 csipet
50 g
cukor
25 - 30 dkg
mogyorókrém
1 db
tojás a kenéshez
durvára aprított mogyoró a szóráshoz
img_8894.jpg

A lisztet, a tejet és a tejszínt, sót, cukrot, 1 vaníliarúd kikapart magjait, a tojásokat és az élesztőt szoba robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos tésztát kapunk - kb. 15 perc. Letakarjuk és szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük.

Ezután enyhén lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 16 részre osztjuk. A darabokat egyesével kis gombóccá formázzuk, majd letakarva további 15 percig pihentetjük.

img_8898.jpg

Végül a gombócokat nyújtófával kissé kilapítjuk és mindegyik közepére egy méretes teáskanál mogyorókrémet teszünk. A mogyorókrém köré összecsippentjük a tésztát, hogy kis gombócokat kapjunk. Egy kivajazott őzgerinc forma aljára szorosan egymás mellé, két sorban leteszünk 10 gombócot, majd a tetején egy sorban elrendezzük a maradék hatot. Ismét letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni (kb. 40 perc). Végül megkenjük kissé felvert tojással és megszórjuk durvára aprított mogyoróval.

A kelesztés után a kalácsot 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, amíg szép arany színe lesz. A sütőből kivéve pedig hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha tetszett a mogyorókrémmel töltött kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése