A mogyoróvajas joghurtmousse-torta piskótájához szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéket habbá verjük 40 g porcukorral, a sárgájákat pedig habosra keverjük a vajjal és a maradék porcukorral.
A tojássárgájás keverékbe dolgozzuk a mandulalisztet és a fehérjehab felét, majd óvatosabb mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék fehérjehabot is. A masszát a sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt a piskóta, kivesszük a formából és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Visszarakjuk a formába, aminek újra rákapcsoljuk az oldalát, majd a piskótalap és a forma széle közé egy sütőpapírcsíkot (vax- és írásvetítő fólia is lehet) illesztünk.
A krémhez a mogyoróvajat és a joghurtot jól elkeverjük. A hideg habtejszínt habbá verjük, és a végén beleszórjuk a porcukrot. A zselatint elkeverjük a vízben, majd 2-3 perc után a mikróba dobjuk 2-3 másodpercre, hogy felolvadjon.
A mogyoróvajas részbe keverjük a zselatint, aztán beleforgatjuk a tejszínhabot. A mousse-alapot rásimítjuk a piskótára, és a hűtőbe tesszük 4-5 órára dermedni.
A csokis réteghez jól felmelegítjük a tejszínt, az összetördelt étcsokira öntjük, felolvasztjuk, majd a megdermedt mousse-ra kenjük, és 1 órát hűtjük.
A mogyoróvajas joghurtmousse-torta tálalása
A díszítéshez a mogyoróvajat összekeverjük a görög joghurttal és a porcukorral, végül csillagcsöves nyomózsákból kidíszítjük vele a süti tetejét.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Hűtési idő: min. 5 óra
- Sütési idő: 20-25 perc