Fantasztikus desszertek

Mogyoróvajasjoghurtmousse-torta

Mogyoróvajas joghurtmousse-torta

Hozzávalók
100 ml
habtejszín
A joconde piskótához
3 db
tojás
150 g
porcukor
150 g
mandulaliszt
A mogyoróvajas krémhez
300 g
mogyoróvaj
250 g
görög joghurt
400 ml
hideg habtejszín
50 g
porcukor
2 tk
zselatin
20 ml
víz
A csokis részhez
100 g
étcsoki
A díszítéshez
5 ek
mogyoróvaj
3 ek
görög joghurt
1 ek
porcukor
30 g
vaj

Elkészítés

A mogyoróvajas joghurtmousse-torta piskótájához szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéket habbá verjük 40 g porcukorral, a sárgájákat pedig habosra keverjük a vajjal és a maradék porcukorral.

A tojássárgájás keverékbe dolgozzuk a mandulalisztet és a fehérjehab felét, majd óvatosabb mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék fehérjehabot is. A masszát a sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt a piskóta, kivesszük a formából és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Visszarakjuk a formába, aminek újra rákapcsoljuk az oldalát, majd a piskótalap és a forma széle közé egy sütőpapírcsíkot (vax- és írásvetítő fólia is lehet) illesztünk.

A krémhez a mogyoróvajat és a joghurtot jól elkeverjük. A hideg habtejszínt habbá verjük, és a végén beleszórjuk a porcukrot. A zselatint elkeverjük a vízben, majd 2-3 perc után a mikróba dobjuk 2-3 másodpercre, hogy felolvadjon.

A mogyoróvajas részbe keverjük a zselatint, aztán beleforgatjuk a tejszínhabot. A mousse-alapot rásimítjuk a piskótára, és a hűtőbe tesszük 4-5 órára dermedni.

A csokis réteghez jól felmelegítjük a tejszínt, az összetördelt étcsokira öntjük, felolvasztjuk, majd a megdermedt mousse-ra kenjük, és 1 órát hűtjük.

A mogyoróvajas joghurtmousse-torta tálalása

A díszítéshez a mogyoróvajat összekeverjük a görög joghurttal és a porcukorral, végül csillagcsöves nyomózsákból kidíszítjük vele a süti tetejét.

mogyorovajas-joghurtmousse-torta 2
Mogyoróvajas joghurtmousse-torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Hűtési idő: min. 5 óra
  • Sütési idő: 20-25 perc

www.streetkitchen.hu

A mogyoróvaj sóssága, a csoki és a piskóta édessége meg a görög joghurt kissé savanykás íze őrülten jó harmóniát alkotnak ebben a sütiben. Ráadásul, ha inkább „krémpárti” vagy, imádni fogod a könnyed, habos nyusz-mousse (ha-ha-ha) réteget!

Hozzávalók

1 22 cm-es kapcsos tortaformához
100 ml
habtejszín
A joconde piskótához
3 db
tojás
150 g
porcukor
150 g
mandulaliszt
A mogyoróvajas krémhez
300 g
mogyoróvaj
250 g
görög joghurt
400 ml
hideg habtejszín
50 g
porcukor
2 tk
zselatin
20 ml
víz
A csokis részhez
100 g
étcsoki
A díszítéshez
5 ek
mogyoróvaj
3 ek
görög joghurt
1 ek
porcukor
30 g
vaj

A mogyoróvajas joghurtmousse-torta piskótájához szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéket habbá verjük 40 g porcukorral, a sárgájákat pedig habosra keverjük a vajjal és a maradék porcukorral.

A tojássárgájás keverékbe dolgozzuk a mandulalisztet és a fehérjehab felét, majd óvatosabb mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék fehérjehabot is. A masszát a sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt a piskóta, kivesszük a formából és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Visszarakjuk a formába, aminek újra rákapcsoljuk az oldalát, majd a piskótalap és a forma széle közé egy sütőpapírcsíkot (vax- és írásvetítő fólia is lehet) illesztünk.

A krémhez a mogyoróvajat és a joghurtot jól elkeverjük. A hideg habtejszínt habbá verjük, és a végén beleszórjuk a porcukrot. A zselatint elkeverjük a vízben, majd 2-3 perc után a mikróba dobjuk 2-3 másodpercre, hogy felolvadjon.

A mogyoróvajas részbe keverjük a zselatint, aztán beleforgatjuk a tejszínhabot. A mousse-alapot rásimítjuk a piskótára, és a hűtőbe tesszük 4-5 órára dermedni.

A csokis réteghez jól felmelegítjük a tejszínt, az összetördelt étcsokira öntjük, felolvasztjuk, majd a megdermedt mousse-ra kenjük, és 1 órát hűtjük.

A mogyoróvajas joghurtmousse-torta tálalása

A díszítéshez a mogyoróvajat összekeverjük a görög joghurttal és a porcukorral, végül csillagcsöves nyomózsákból kidíszítjük vele a süti tetejét.

mogyorovajas-joghurtmousse-torta 2
Mogyoróvajas joghurtmousse-torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Hűtési idő: min. 5 óra
  • Sütési idő: 20-25 perc

Ha tetszett a Mogyoróvajas joghurtmousse-torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept