Fantasztikus desszertek

Mogyoróvajaspiskótatekercs

Mogyoróvajas piskótatekercs

Hozzávalók
A piskótához
6 db
tojás
120 g
cukor
130 g
liszt
20 g
holland kakaópor
A krémhez
250 g
mogyoróvaj
300 g
mascarpone
80 g
porcukor
200 ml
hideg tejszín
A díszítéshez
40 g
olvasztott étcsoki
porcukor
1 kis marék
mogyoró

Elkészítés
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájákat is. A lisztet a kakaóporral együtt átszitáljuk és óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabhoz. A masszát sütőpapíros tepsibe (kb.30x40-es) simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
image does not exist
Rárakunk egy másik sütőpapírt és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A krémhez a mogyoróvajat átkeverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét. A hideg tejszínt habbá verjük és beleforgatjuk a mogyoróvajas krémbe. A kihűlt piskótát letekerjük, megkenjük a krémmel, feltekerjük, megszórjuk porcukorral, a tetejére csurgatjuk vékony sugárban az étcsokit és megszórjuk apróra vágott mogyoróval.

www.streetkitchen.hu

Ha egy könnyen elkészíthető, szép és nagyon finom sütire vágytok, akkor ne nagyon keresgéljetek tovább, mert itt van ez a szuper, mogyoróvajas csoda. Krémes, mogyorós töltelék és puha piskóta találkozása. Még az ünnepi asztalra is tökéletes lehet.

Hozzávalók

1 35 cm hosszú tekercshez
A piskótához
6 db
tojás
120 g
cukor
130 g
liszt
20 g
holland kakaópor
A krémhez
250 g
mogyoróvaj
300 g
mascarpone
80 g
porcukor
200 ml
hideg tejszín
A díszítéshez
40 g
olvasztott étcsoki
porcukor
1 kis marék
mogyoró
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájákat is. A lisztet a kakaóporral együtt átszitáljuk és óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabhoz. A masszát sütőpapíros tepsibe (kb.30x40-es) simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
image does not exist
Rárakunk egy másik sütőpapírt és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A krémhez a mogyoróvajat átkeverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét. A hideg tejszínt habbá verjük és beleforgatjuk a mogyoróvajas krémbe. A kihűlt piskótát letekerjük, megkenjük a krémmel, feltekerjük, megszórjuk porcukorral, a tetejére csurgatjuk vékony sugárban az étcsokit és megszórjuk apróra vágott mogyoróval.

Ha tetszett a mogyoróvajas piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése