Fantasztikus desszertek

MontBlanc-aleggesztenyésebbsüti

Mont Blanc - a leggesztenyésebb süti

Hozzávalók
A gesztenyés részhez
A tésztához
180 g
liszt
95 g
hideg vaj
50 g
porcukor
45 g
tejföl
1 db
tojássárgája
1 csipet
A habcsókhoz
100 g
tojásfehérje
((kb. 3 db tojásból))
200 g
cukor
A tejszínes részhez
350 ml
hideg habtejszín
80 g
porcukor
350 g
gesztenyemassza
100 g
porcukor
((ha nem édes a gesztenyemassza))
60 - 80 ml
tejszín
A díszítéshez
fahéj
porcukor

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre berakjuk a hűtőbe. A pihentetés után lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és 4,5-5 cm-es kör alakú korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. 

A habcsókhoz összekeverjük a tojásfehérjét és a cukrot, majd vízgőz fölött csípősre melegítjük, végül kihűlésig habosítjuk, hogy stabil, habcsók állagú alapot kapjunk. Habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 2-2,5 cm-es alapú, 3-4 cm magas csúcsokat nyomunk belőle. 90 fokra előmelegített sütőben 1 órán át szárítjuk a habcsókokat, majd kitámasztjuk a sütő ajtaját, és ott hagyjuk kihűlni. 

A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük, a gesztenyemasszát pedig sima krémmé keverjük a tejszínnel és a porcukorral. A tejszínhabot és a gesztenyepürét is habzsákba töltjük, aminek kivágjuk a végeit (kb. 3 mm-es lyuk). A tejszínhabból mindegyik korong közepére nyomunk egy pöttyöt, a közepükre tapasztjuk a habcsókokat, majd körbenyomjuk a habcsókok oldalát a csúcsáig a tejszínhabbal. A tejszínhab köré nyomjuk a gesztenyepürét, végül megszórjuk kevés fahéjjal vagy porcukorral.

www.streetkitchen.hu

Őszinte leszek! Ez az a süti, aminek az 5 perces verziója a gesztenyepüré-tejszínhab kombó. Ebben plusz két alkotóelem van, a kekszalap és a habcsók. Na most, ha megúszós sütit szeretnél, válaszd a gesztenyepürét, de ha van kedved kicsit többet állni a pult mellett, és alkotni valami csecse édességet, akkor ezt a sütit ne hagyd ki, mert nagyon finooom!

Hozzávalók

14 - 15 db-hoz
A gesztenyés részhez
A tésztához
180 g
liszt
95 g
hideg vaj
50 g
porcukor
45 g
tejföl
1 db
tojássárgája
1 csipet
A habcsókhoz
100 g
tojásfehérje
((kb. 3 db tojásból))
200 g
cukor
A tejszínes részhez
350 ml
hideg habtejszín
80 g
porcukor
350 g
gesztenyemassza
100 g
porcukor
((ha nem édes a gesztenyemassza))
60 - 80 ml
tejszín
A díszítéshez
fahéj
porcukor

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre berakjuk a hűtőbe. A pihentetés után lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és 4,5-5 cm-es kör alakú korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. 

A habcsókhoz összekeverjük a tojásfehérjét és a cukrot, majd vízgőz fölött csípősre melegítjük, végül kihűlésig habosítjuk, hogy stabil, habcsók állagú alapot kapjunk. Habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 2-2,5 cm-es alapú, 3-4 cm magas csúcsokat nyomunk belőle. 90 fokra előmelegített sütőben 1 órán át szárítjuk a habcsókokat, majd kitámasztjuk a sütő ajtaját, és ott hagyjuk kihűlni. 

A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük, a gesztenyemasszát pedig sima krémmé keverjük a tejszínnel és a porcukorral. A tejszínhabot és a gesztenyepürét is habzsákba töltjük, aminek kivágjuk a végeit (kb. 3 mm-es lyuk). A tejszínhabból mindegyik korong közepére nyomunk egy pöttyöt, a közepükre tapasztjuk a habcsókokat, majd körbenyomjuk a habcsókok oldalát a csúcsáig a tejszínhabbal. A tejszínhab köré nyomjuk a gesztenyepürét, végül megszórjuk kevés fahéjjal vagy porcukorral.

Ha tetszett a Mont Blanc - a leggesztenyésebb süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept