Fantasztikus desszertek

Naettőlbesírsz:fügés-túróslinzerpite

Na ettől besírsz: fügés-túrós linzerpite

Hozzávalók
A tésztához
180 g
liszt
1 csipet
50 g
porcukor
45 ml
tejföl
1 db
tojás sárgája
A krémhez
250 g
krémesebb túró
150 g
mascarpone
65 g
porcukor
2 db
egész tojás
0.5 db
vaníliarúd kiakapart magja vagy 1 zacskó vaníliás cukor
4 - 5 db
füge negyedelve
95 g
vaj

Elkészítés
A tésztához a lisztet és a sót összemorzsoljuk a vajjal majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan sima tésztát gyúrunk belőle. A formába nyomkodjuk a tésztát, egyenletesen elsimítjuk a forma alján és az oldalán. Majd a hűtőbe dobjuk 30 percre, de még jobb ha a fagyasztóba kerül körülbelül 20 percre. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a hűtött tésztát 2-3 helyen megszurkáljuk, alufóliával kibéleljük, beleszórunk egy nagy adag lencsét vagy sütőbabot, és “vakon” sütjük 10 percig, majd a nehezék nélkül még újabb 6 percig.[caption id="attachment_12157153" align="aligncenter" width="1067"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]A krémhez a hozzávalókat krémesre keverjük robotgéppel és az elősütött tésztára öntjük, a krémbe pedig lazán belepottyantjuk a negyedelt fügéket. A sütit még 25-30 percig sütjük, és szeletelés előtt hűtőhidegre hűtjük. Jó, ha nagyon nem bírjuk, akkor langyosan is nekieshetünk.

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ezzel a fügés-túrós linzerpitével mi is beszállunk a fügeszezonba és elhozunk nektek párat a kedvenc fügés receptjeink közül! Most egy olyan pitét készítettünk, ahol az omlós linzertészta, a túrós-mascarponés töltelék és persze a friss füge egészen fantasztikus egységet alkotnak.

Hozzávalók

1 24 cm átmérőjű piteformához
A tésztához
180 g
liszt
1 csipet
50 g
porcukor
45 ml
tejföl
1 db
tojás sárgája
A krémhez
250 g
krémesebb túró
150 g
mascarpone
65 g
porcukor
2 db
egész tojás
0.5 db
vaníliarúd kiakapart magja vagy 1 zacskó vaníliás cukor
4 - 5 db
füge negyedelve
95 g
vaj
A tésztához a lisztet és a sót összemorzsoljuk a vajjal majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan sima tésztát gyúrunk belőle. A formába nyomkodjuk a tésztát, egyenletesen elsimítjuk a forma alján és az oldalán. Majd a hűtőbe dobjuk 30 percre, de még jobb ha a fagyasztóba kerül körülbelül 20 percre. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a hűtött tésztát 2-3 helyen megszurkáljuk, alufóliával kibéleljük, beleszórunk egy nagy adag lencsét vagy sütőbabot, és “vakon” sütjük 10 percig, majd a nehezék nélkül még újabb 6 percig.[caption id="attachment_12157153" align="aligncenter" width="1067"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]A krémhez a hozzávalókat krémesre keverjük robotgéppel és az elősütött tésztára öntjük, a krémbe pedig lazán belepottyantjuk a negyedelt fügéket. A sütit még 25-30 percig sütjük, és szeletelés előtt hűtőhidegre hűtjük. Jó, ha nagyon nem bírjuk, akkor langyosan is nekieshetünk.

Ha tetszett a Na ettől besírsz: fügés-túrós linzerpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept