Street food

Nachosgrande,alegkirályabbpartykaja

Nachos grande, a legkirályabb partykaja

Hozzávalók
A raguhoz
1 ek
olaj
500 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
50 g
sűrített paradicsom
250 ml
víz
1 csapott ek
őrölt római kömény
1 csapott ek
őrölt kömény
½ ek füstölt paprika
1 tk
pirospaprika
2 tk
fokhagymapor
2 tk
őrölt koriander
1 tk
chilipehely
1 mk
cayenne-bors
2 tk
méz
1 ek
vörösborecet
250 ml
passata
250 g
konzerv vörösbab
A salsához
10 szem
koktélparadicsom apróra vágva
½ db piros kaliforniai paprika apróra vágva
1 ek
fehérborecet
só, bors
½ fej lila hagyma apróra vágva
A guacamoléhoz
1 db
érett avokádó (nagy)
1
kis gerezd fokhagyma
1 csokor
friss koriander
½ db lime leve és héja
só, bors
Az összeállításhoz
250 g
sós tortillachips
100 g
cheddar sajt
4 - 5 ek
tejföl
10 - 12 szelet
ecetes jalapeño paprika
1 csokor
friss koriander
1 fej
lila hagyma

Elkészítés

A raguhoz egy nagyobb lábasban az olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és amikor nagyjából elfőtte a levét, rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Kicsit lepirítjuk. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is kicsit lepirítjuk. Felöntjük a víz felével, ha felforrt, rászórjuk az összes fűszert, elkeverjük, ezután mehet rá a méz, a vörösborecet, a passata és a maradék víz is. Kb. 20 percig főzzük lassú tűzön, majd hozzáöntjük a babot, és további nagyjából 10 perc alatt készre főzzük a ragut.

A salsa hozzávalóit összekeverjük egy tálban. A guacamolét krémesítjük egy aprítógépben.

Ha elkészült a ragu, akkor egy kb. 25-30 cm átmérőjű tepsibe rakjuk a tortillachipset. Rákanalazzuk a ragut, ráreszeljük a cheddart, és 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Kivesszük, rárakjuk a salsát, a guacamolét, a tejfölt, a jalapeñót, a felaprított friss koriandert, a vékonyra szeletelt lila hagymát, és tálaljuk.

Nachos grande tálalása

www.streetkitchen.hu

Sokszor használjuk, a brutális kifejezést a kajáinknál, de ez tényleg az! Fűszeres marharagu, rengeteg friss zöldség, krémes tejföl, még több koriander, és kész az egyik legjobb partykaja.

Hozzávalók

6 - 8 főre
A raguhoz
1 ek
olaj
500 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
50 g
sűrített paradicsom
250 ml
víz
1 csapott ek
őrölt római kömény
1 csapott ek
őrölt kömény
½ ek füstölt paprika
1 tk
pirospaprika
2 tk
fokhagymapor
2 tk
őrölt koriander
1 tk
chilipehely
1 mk
cayenne-bors
2 tk
méz
1 ek
vörösborecet
250 ml
passata
250 g
konzerv vörösbab
A salsához
10 szem
koktélparadicsom apróra vágva
½ db piros kaliforniai paprika apróra vágva
1 ek
fehérborecet
só, bors
½ fej lila hagyma apróra vágva
A guacamoléhoz
1 db
érett avokádó (nagy)
1
kis gerezd fokhagyma
1 csokor
friss koriander
½ db lime leve és héja
só, bors
Az összeállításhoz
250 g
sós tortillachips
100 g
cheddar sajt
4 - 5 ek
tejföl
10 - 12 szelet
ecetes jalapeño paprika
1 csokor
friss koriander
1 fej
lila hagyma

A raguhoz egy nagyobb lábasban az olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és amikor nagyjából elfőtte a levét, rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Kicsit lepirítjuk. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is kicsit lepirítjuk. Felöntjük a víz felével, ha felforrt, rászórjuk az összes fűszert, elkeverjük, ezután mehet rá a méz, a vörösborecet, a passata és a maradék víz is. Kb. 20 percig főzzük lassú tűzön, majd hozzáöntjük a babot, és további nagyjából 10 perc alatt készre főzzük a ragut.

A salsa hozzávalóit összekeverjük egy tálban. A guacamolét krémesítjük egy aprítógépben.

Ha elkészült a ragu, akkor egy kb. 25-30 cm átmérőjű tepsibe rakjuk a tortillachipset. Rákanalazzuk a ragut, ráreszeljük a cheddart, és 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Kivesszük, rárakjuk a salsát, a guacamolét, a tejfölt, a jalapeñót, a felaprított friss koriandert, a vékonyra szeletelt lila hagymát, és tálaljuk.

Nachos grande tálalása

Ha tetszett a Nachos grande, a legkirályabb partykaja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept