A tésztához a lisztet, a porcukrot, a vajat, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot egy tálba mérjük, majd a kezünkkel vagy robotgép segítségével elmorzsoljuk a szárazanyagban a vajat. Ha ezzel megvagyunk, mehet hozzá a tojás is. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, lefóliázzuk és legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük.
Ha letelt a pihentetési idő, a sütőt előmelegítjük 170 fokosra. A tésztát kicsomagoljuk, és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Itt szükségünk lesz egy sima és egy lyukas kiszúróra is. Ezek segítségével kiszúrjuk a tésztákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűltek a linzerek, a lyukas darabokat meghintjük porcukorral, a simákat pedig megkenjük baracklekvárral. Összeillesztjük őket és már ehetjük is.
Nagymamalinzerreceptje
A nagymamaféle linzert talán senkinek nem kell bemutatni. Ez az a süti, amit ha elkezdesz enni, biztos nem állsz meg egy darabnál.
Ugye megvan a nagymama varázslatos sütisdoboza, ami valahogy sosem ürült ki? Ez az a süti, ami sosem hiányozhatott belőle! Igazi retró édesség, ami megédesíti a mindennapokat, és vendégváróként is mindig osztatlan sikert arat!
Hozzávalók
A tetejére
Elkészítés
A tésztához a lisztet, a porcukrot, a vajat, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot egy tálba mérjük, majd a kezünkkel vagy robotgép segítségével elmorzsoljuk a szárazanyagban a vajat. Ha ezzel megvagyunk, mehet hozzá a tojás is. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, lefóliázzuk és legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük.
Ha letelt a pihentetési idő, a sütőt előmelegítjük 170 fokosra. A tésztát kicsomagoljuk, és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Itt szükségünk lesz egy sima és egy lyukas kiszúróra is. Ezek segítségével kiszúrjuk a tésztákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűltek a linzerek, a lyukas darabokat meghintjük porcukorral, a simákat pedig megkenjük baracklekvárral. Összeillesztjük őket és már ehetjük is.

Elkészítési idő: 45 perc
Sütési idő: 10 perc
Pihentetési idő: 1 óra
A linzerkarika a legtöbb háztartásban baracklekvárral készül, de persze nincs törvénybe iktatva, hogy kizárólag ilyen ízesítéssel lehet készíteni! Ha csavarnál egyet az élményen, próbáld ki szilva-, eper-, csipkebogyó- vagy bármilyen más ízesítésű lekvárral is.
A nagymama linzer receptje után ne hagyjátok ki ezeket a klasszikus sütiket sem:
Ha tetszett a nagymama linzer receptje receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!


