Aprósütemények

Nagymamalinzerreceptje

Nagymama linzer receptje
Nagymama linzer receptje (Fotó: Street Kitchen)

Hozzávalók
220 g
finomliszt
50 g
porcukor
120 g
vaj
0.5 db
citrom reszelt héja
5 g
vaníliás cukor
50 g
tojás
(1 db S-es méretű tojásnak felel meg)
150 g
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor

Elkészítés
  1. A tésztához a lisztet, a porcukrot, a vajat, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot egy tálba mérjük, majd a kezünkkel vagy robotgép segítségével elmorzsoljuk a szárazanyagban a vajat. Ha ezzel megvagyunk, mehet hozzá a tojás is. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, lefóliázzuk és legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük.

  2. Ha letelt a pihentetési idő, a sütőt előmelegítjük 170 fokosra. A tésztát kicsomagoljuk, és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Itt szükségünk lesz egy sima és egy lyukas kiszúróra is. Ezek segítségével kiszúrjuk a tésztákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.

  3. Ha kihűltek a linzerek, a lyukas darabokat meghintjük porcukorral, a simákat pedig megkenjük baracklekvárral. Összeillesztjük őket és már ehetjük is.

www.streetkitchen.hu

A nagymamaféle linzert talán senkinek nem kell bemutatni. Ez az a süti, amit ha elkezdesz enni, biztos nem állsz meg egy darabnál.

Ugye megvan a nagymama varázslatos sütisdoboza, ami valahogy sosem ürült ki? Ez az a süti, ami sosem hiányozhatott belőle! Igazi retró édesség, ami megédesíti a mindennapokat, és vendégváróként is mindig osztatlan sikert arat!

Hozzávalók

14 darabhoz
220 g
finomliszt
50 g
porcukor
120 g
vaj
0.5 db
citrom reszelt héja
5 g
vaníliás cukor
50 g
tojás
(1 db S-es méretű tojásnak felel meg)
150 g
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a porcukrot, a vajat, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot egy tálba mérjük, majd a kezünkkel vagy robotgép segítségével elmorzsoljuk a szárazanyagban a vajat. Ha ezzel megvagyunk, mehet hozzá a tojás is. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, lefóliázzuk és legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük.

  2. Ha letelt a pihentetési idő, a sütőt előmelegítjük 170 fokosra. A tésztát kicsomagoljuk, és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Itt szükségünk lesz egy sima és egy lyukas kiszúróra is. Ezek segítségével kiszúrjuk a tésztákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.

  3. Ha kihűltek a linzerek, a lyukas darabokat meghintjük porcukorral, a simákat pedig megkenjük baracklekvárral. Összeillesztjük őket és már ehetjük is.

nagymama-linzer-recept-3
Nagymama linzer receptje (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

  • Sütési idő: 10 perc

  • Pihentetési idő: 1 óra

A linzerkarika a legtöbb háztartásban baracklekvárral készül, de persze nincs törvénybe iktatva, hogy kizárólag ilyen ízesítéssel lehet készíteni! Ha csavarnál egyet az élményen, próbáld ki szilva-, eper-, csipkebogyó- vagy bármilyen más ízesítésű lekvárral is.

A nagymama linzer receptje után ne hagyjátok ki ezeket a klasszikus sütiket sem:

Gluténmentes isler

Kinyomós keksz

Retró kókusztekercs

Ha tetszett a nagymama linzer receptje receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése