Karácsonyi aprósütik

Gluténmentesisler

Gluténmentes isler

Hozzávalók
150 g
rizsliszt + a nyújtáshoz
50 g
porcukor
1 csipet
2 db
tojássárgája
140 g
baracklekvár
180 g
étcsoki
1 ek
étolaj
100 g
vaj

Elkészítés

A gluténmentes islerhez a rizslisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a sót és a tojássárgájákat. Ha túl lágy lenne a tészta, fóliába csomagoljuk, és berakjuk 20 percre a hűtőbe. Ha szépen nyújthatónak találjuk, enyhén rizslisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy tetszőleges, kör alakú szaggatóval (én egy kb. 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatót használtam). Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk a korongokat, és 180 fokra előmelegített sütőben, 11-13 perc alatt készre sütjük őket.

Mikor kihűltek 1-1 korongot összeragasztunk kb. 1 teáskanál lekvárral. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, és belekeverjük az olajat. Az islereket rácsra tesszük, leöntjük őket az olvasztott csokival, és hagyjuk megdermedni rajtuk a csokiöntetet. 

glutenmentes-isler
Gluténmentes isler (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45-50 perc
  • Sütési idő: 11-13 perc

Ünnepi süti recepteket keresel, vagy csak készítenél valami finomat a délutáni kávéd mellé? A gluténmentes isler után próbáld ki ezeket is!

Diós brownie

Kókuszos kifli

Csokis pöfeteg

www.streetkitchen.hu

Gluténmentesen is tud finom sütiket enni az ember lánya (vagy épp fia). Omlós, puha tészta, finom lekvár és csokiöntet. Persze amint elkészül, már ehetitek is, de azért ennek a sütinek is „jól áll”, ha egy éjszakát hagyjátok pihenni!

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

12 darabhoz
150 g
rizsliszt + a nyújtáshoz
50 g
porcukor
1 csipet
2 db
tojássárgája
140 g
baracklekvár
180 g
étcsoki
1 ek
étolaj
100 g
vaj

A gluténmentes islerhez a rizslisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a sót és a tojássárgájákat. Ha túl lágy lenne a tészta, fóliába csomagoljuk, és berakjuk 20 percre a hűtőbe. Ha szépen nyújthatónak találjuk, enyhén rizslisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy tetszőleges, kör alakú szaggatóval (én egy kb. 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatót használtam). Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk a korongokat, és 180 fokra előmelegített sütőben, 11-13 perc alatt készre sütjük őket.

Mikor kihűltek 1-1 korongot összeragasztunk kb. 1 teáskanál lekvárral. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, és belekeverjük az olajat. Az islereket rácsra tesszük, leöntjük őket az olvasztott csokival, és hagyjuk megdermedni rajtuk a csokiöntetet. 

glutenmentes-isler
Gluténmentes isler (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45-50 perc
  • Sütési idő: 11-13 perc

Ünnepi süti recepteket keresel, vagy csak készítenél valami finomat a délutáni kávéd mellé? A gluténmentes isler után próbáld ki ezeket is!

Diós brownie

Kókuszos kifli

Csokis pöfeteg

Ha tetszett a Gluténmentes isler receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept