A gluténmentes islerhez a rizslisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a sót és a tojássárgájákat. Ha túl lágy lenne a tészta, fóliába csomagoljuk, és berakjuk 20 percre a hűtőbe. Ha szépen nyújthatónak találjuk, enyhén rizslisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy tetszőleges, kör alakú szaggatóval (én egy kb. 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatót használtam). Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk a korongokat, és 180 fokra előmelegített sütőben, 11-13 perc alatt készre sütjük őket.
Mikor kihűltek 1-1 korongot összeragasztunk kb. 1 teáskanál lekvárral. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, és belekeverjük az olajat. Az islereket rácsra tesszük, leöntjük őket az olvasztott csokival, és hagyjuk megdermedni rajtuk a csokiöntetet.

- Elkészítési idő: 45-50 perc
- Sütési idő: 11-13 perc