Fantasztikus desszertek

Nagyonkrémesáfonyássajttorta

Nagyon krémes áfonyás sajttorta

Hozzávalók
190 g
zabkeksz
80 g
olvasztott vaj
A krémhez:
350 g
natúr krémsajt
100 g
tejföl
1 marék
fagyasztott áfonya
1 ek
liszt
1 ek
étkezési keményítő
4 ek
porcukor
3 db
tojás
A tetejére:
1 ek
fagyasztott áfonya
3 ek
tejföl
2 ek
porcukor

Elkészítés
Fotó: Szilágyi Nóri
A zabkekszet és az olvasztott vajat egy aprítógépben összedolgozzuk, majd az egészet egy 18 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Közben késes aprítóba rakjuk az áfonyát, porcukrot, tejfölt, kicsit átzúzzuk, majd mehet bele a többi hozzávaló és egy alapos mixelés. A kekszes alapra öntjük az áfonyás krémet. 2 réteg alufóliába csomagoljuk a forma alját, egy magasabb falú tepsibe rakjuk, kb. a forma ⅓-áig vizet öntünk köré és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük a tortát.
Fotó: Szilágyi Nóri
Hagyjuk kihűlni és 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután körbevágjuk a forma szélénél a tortát és kiemeljük a formából. Az áfonyát, tejfölt és porcukrot lezúzzuk és a krémet a torta tetejére kenjük.

www.streetkitchen.hu

Azt jól tudjátok, hogy imádjuk a sajttortát! Viszont mivel mi sem mindig csak a csokira vagyunk rákattanva, ezért gondoltuk a chilis-csokis verzión túl, hozunk egy hagyományosabb sajttorta receptet is, áfonyás kiadásban. Ha szeretitek amikor a zabkekszes alap kicsit keményebb állaga összeolvad az ember szájában a sajtkrémes résszel, akkor mindenképpen próbáljátok ki a receptet!

Hozzávalók

18 cm-es formához
190 g
zabkeksz
80 g
olvasztott vaj
A krémhez:
350 g
natúr krémsajt
100 g
tejföl
1 marék
fagyasztott áfonya
1 ek
liszt
1 ek
étkezési keményítő
4 ek
porcukor
3 db
tojás
A tetejére:
1 ek
fagyasztott áfonya
3 ek
tejföl
2 ek
porcukor
Fotó: Szilágyi Nóri
A zabkekszet és az olvasztott vajat egy aprítógépben összedolgozzuk, majd az egészet egy 18 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Közben késes aprítóba rakjuk az áfonyát, porcukrot, tejfölt, kicsit átzúzzuk, majd mehet bele a többi hozzávaló és egy alapos mixelés. A kekszes alapra öntjük az áfonyás krémet. 2 réteg alufóliába csomagoljuk a forma alját, egy magasabb falú tepsibe rakjuk, kb. a forma ⅓-áig vizet öntünk köré és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük a tortát.
Fotó: Szilágyi Nóri
Hagyjuk kihűlni és 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután körbevágjuk a forma szélénél a tortát és kiemeljük a formából. Az áfonyát, tejfölt és porcukrot lezúzzuk és a krémet a torta tetejére kenjük.

Ha tetszett a nagyon krémes áfonyás sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése