Egészséges és finom spárgakrémleves
Ezzel a levessel egyszerűen és finoman juttathatunk vitaminokat a gyermekek szervezetébe, könnyedén lenyűgözhetőek a vendégek és feldobható a vasárnapi ebéd. Nincs is más hátra, minthogy elinduljunk a piacra és beszerezzük a spárgákat, majd elkészítsük ezt az isteni és sokoldalú zöldséget.Hogyan készítsük el?
A spárgát megmossuk, és letörjük az alsó fásabb részét. A csúcsokat levágjuk, 1,2 liter sózott vízbe dobjuk. Amint elkezd forrni a víz, kivesszük őket és jeges vízbe szedjük tálalásig. Ez azért fontos, hogy ne főjenek tovább és megőrizzék a szép zöld színüket a spárga csúcsai.Ha egyébként kíváncsiak vagytok, hogy miért ezeket a részeit használjuk a spárgának és minden mást is tudni szeretnétek erről a fantasztikus zöldségről, akkor olvassátok el a spárga kisokosunkat.Ugyanebben a vízben puhára főzzük (kb. 2-3 perc alatt) a spárga szárait, amit 2-3 cm-es darabokra vágunk, majd ezeket is kihorgásszuk a vízből és mehet is a turmixgépbe (vagy botmixerrel), amivel kevés főzővíz hozzáadásával pépesítjük.
