A legjobb reggelik

NewYorkbagel

New York bagel

Hozzávalók
A tésztához
500 g
finomliszt
2 tk
1 tk
kristálycukor
350 ml
meleg víz
1 csomag
szárított élesztő
(7 g-os kiszerelés)
A főzéshez
2 ek
barna cukor
1 ek
szódabikarbóna
Az „everything bagel” fűszerkeverékhez a tetejére
1 ek
egész mák
1 ek
fekete szezámmag
2 ek
fehér szezámmag
1 ek
sópehely
½ ek fokhagymapehely
½ ek vöröshagymapehely
Az összeállításhoz
200 g
szeletelt bacon
12 db
tojás
só, bors
20 g
vaj
2 ek
étolaj
250 g
krémsajt

Elkészítés

A New York bagel recept első lépéseként a tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, alaposan kidagasztjuk és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a duplájára nő. Ha megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük, majd a tésztagombócokat 15-20 cm hosszúra sodorjuk, és a két végét összesodorjuk. Az így kapott tésztakarikákat tepsire rakjuk, lefedjük és 20 percet kelni hagyjuk.

Egy nagy lábasba vizet öntünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát, és levesszük a hőt, hogy csak gyöngyözzön a víz. 2-3 db bagelt belerakunk, oldalanként 1-1 percig főzzük, majd visszarakjuk a tepsire. Összekeverjük a fűszerkeverék hozzávalóit, és ebbe mártjuk a bagelek egyik oldalát. 200 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt megsütjük.

A bacont egy serpenyőben megpirítjuk, vagy két sütőpapír és tepsi közé rakjuk, és betesszük a sütőbe a bagelek alá, kb. 15 percre. A tojást felverjük a sóval, borssal, és a felmelegített vaj és olaj keverékén rántottát készítünk belőle. A megsült bageleket egy kicsit hagyjuk hűlni, elfelezzük, megkenjük a krémsajttal, erre jöhet a tojás és a bacon, és kész is.

new-york-bagel-1
New York bagel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Kelesztési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 22-25 perc

Még több izgalmas bagel recept:

Grillsajtos bagel

Bialy, a lengyel bagel

Házi bagel posírozott körtével és erdei sonkával

www.streetkitchen.hu

A Szendvics rovat támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

New Yorkban ez az egyik legkedveltebb bagelvariáció, abszolút érthető módon. Szerintem érdemes dupla adaggal indítani, mert nagyon rá fogtok kattanni.

Hozzávalók

8 darabhoz
A tésztához
500 g
finomliszt
2 tk
1 tk
kristálycukor
350 ml
meleg víz
1 csomag
szárított élesztő
(7 g-os kiszerelés)
A főzéshez
2 ek
barna cukor
1 ek
szódabikarbóna
Az „everything bagel” fűszerkeverékhez a tetejére
1 ek
egész mák
1 ek
fekete szezámmag
2 ek
fehér szezámmag
1 ek
sópehely
½ ek fokhagymapehely
½ ek vöröshagymapehely
Az összeállításhoz
200 g
szeletelt bacon
12 db
tojás
só, bors
20 g
vaj
2 ek
étolaj
250 g
krémsajt

A New York bagel recept első lépéseként a tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, alaposan kidagasztjuk és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a duplájára nő. Ha megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük, majd a tésztagombócokat 15-20 cm hosszúra sodorjuk, és a két végét összesodorjuk. Az így kapott tésztakarikákat tepsire rakjuk, lefedjük és 20 percet kelni hagyjuk.

Egy nagy lábasba vizet öntünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát, és levesszük a hőt, hogy csak gyöngyözzön a víz. 2-3 db bagelt belerakunk, oldalanként 1-1 percig főzzük, majd visszarakjuk a tepsire. Összekeverjük a fűszerkeverék hozzávalóit, és ebbe mártjuk a bagelek egyik oldalát. 200 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt megsütjük.

A bacont egy serpenyőben megpirítjuk, vagy két sütőpapír és tepsi közé rakjuk, és betesszük a sütőbe a bagelek alá, kb. 15 percre. A tojást felverjük a sóval, borssal, és a felmelegített vaj és olaj keverékén rántottát készítünk belőle. A megsült bageleket egy kicsit hagyjuk hűlni, elfelezzük, megkenjük a krémsajttal, erre jöhet a tojás és a bacon, és kész is.

new-york-bagel-1
New York bagel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Kelesztési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 22-25 perc

Még több izgalmas bagel recept:

Grillsajtos bagel

Bialy, a lengyel bagel

Házi bagel posírozott körtével és erdei sonkával

Ha tetszett a new york bagel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése