Fantasztikus desszertek

NewYorkcheesecake

New York cheesecake

Hozzávalók
1 bögre
finomra aprított pisztácia
18 db
zabpelyhes keksz
8 dkg
olvasztott vaj
3 ek
barnacukor
50 dkg
philadelphia krémsajt
15 dkg
cukor
3 ek
liszt
3 db
tojás
2 dl
tejföl

Elkészítés

IMG_4227 másolata.jpg

A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledaráljuk, de így nem maradnak benne ropogós pisztáciadarabok). Hozzákeverjük az olvasztott vajat és a barnacukrot.

Egy 20 cm-es levehető oldalú tortaforma oldalára és aljára nyomkodjuk.

A krémsajtot robotgépben kerémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

newyorkcheesecake2.jpg

Ugye milyen 1xŰ???

www.streetkitchen.hu

Tudtátok, hogy a világ egyik legfinomabb és legvagányabb tortáját szinte gyerekjáték összedobni? Próbáljátok ki ti is ezt a receptet!

Hozzávalók

1 20 cm-es tortaformához
1 bögre
finomra aprított pisztácia
18 db
zabpelyhes keksz
8 dkg
olvasztott vaj
3 ek
barnacukor
50 dkg
philadelphia krémsajt
15 dkg
cukor
3 ek
liszt
3 db
tojás
2 dl
tejföl

IMG_4227 másolata.jpg

A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledaráljuk, de így nem maradnak benne ropogós pisztáciadarabok). Hozzákeverjük az olvasztott vajat és a barnacukrot.

Egy 20 cm-es levehető oldalú tortaforma oldalára és aljára nyomkodjuk.

A krémsajtot robotgépben kerémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

newyorkcheesecake2.jpg

Ugye milyen 1xŰ???

Ha tetszett a New York cheesecake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept