Street Kitchen

Olaszhagymaleves

Olasz hagymaleves

Hozzávalók
30 g
vaj
6 fej
hagyma
(nagy)
3 ek
olívaolaj
só, bors
4 - 5 ág
friss kakukkfű
5 gerezd
fokhagyma
200 ml
vörösbor
1 l
marhaalaplé
1 db
ciabatta
1 csomag
mozzarella

Elkészítés

A hagymát félfőre vágjuk, lassan megkaramellizáljuk az olaj és vaj keverékén, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a kakukkfüvet, a zúzott fokhagymát, hozzáöntjük a bort, majd ha elpárolgott, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Kis, hőálló tálakba szedjük, majd felszeleteljük a ciabattát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, rátépkedjük a mozzarellát, rárakjuk a levesre, és sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

Olasz hagymaleves

www.streetkitchen.hu

Az olasz hagymaleves alapvetően abban tér el a francia társától, hogy ez vörösboros és más sajtokat használnak. Érdemes ezt is kipróbálni, mert a mozzarella-ciabatta kombó nagyon jól passzol ehhez a leveshez!

Hozzávalók

4 főre
30 g
vaj
6 fej
hagyma
(nagy)
3 ek
olívaolaj
só, bors
4 - 5 ág
friss kakukkfű
5 gerezd
fokhagyma
200 ml
vörösbor
1 l
marhaalaplé
1 db
ciabatta
1 csomag
mozzarella

A hagymát félfőre vágjuk, lassan megkaramellizáljuk az olaj és vaj keverékén, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a kakukkfüvet, a zúzott fokhagymát, hozzáöntjük a bort, majd ha elpárolgott, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Kis, hőálló tálakba szedjük, majd felszeleteljük a ciabattát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, rátépkedjük a mozzarellát, rárakjuk a levesre, és sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

Olasz hagymaleves

Ha tetszett az Olasz hagymaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept