Street Kitchen

Olaszosbabfőzelék

Olaszos babfőzelék

Hozzávalók
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
1 tk
szárított bazsalikom
200 ml
fehérbor
2 konzerv
fehérbab
400 ml
víz
6 - 8 db
szárított paradicsom
1 db
zöldségalaplé-zselé
só, bors
1.5 - 2 tk
kukoricakeményítő
2 púpozott ek
zöld pesztó

Elkészítés

Az aprított hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, megszórjuk a szárított bazsalikommal, felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Rádobjuk az egyik leszűrt, átmosott babkonzervet, majd ráöntjük a vizet, és egy botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a csíkokra vágott szárított paradicsomot, az alaplézselét, és lassú tűzön forraljuk 5-10 percig, hogy egy kicsit sűrűsödjön. Hozzátesszük a másik leszűrt és átmosott babot, majd még 5 percig bugyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kukoricakeményítőt elkeverjük egy nagyon kevés vízzel, és folyamatos keverés mellett a kellő sűrűségűre állítjuk a főzeléket. 1-2 percig még forraljuk, majd elzárjuk és belekeverjük a pesztót.

www.streetkitchen.hu

Talán még az olasz nonnák is átveszik ezt a receptet, olyan ízbomba lett… Mi nagyon szerettük, próbáljátok ki, és döntsétek el, hogy maradtok-e a magyaros verziónál, vagy átpártoltok erre.

Hozzávalók

2 - 3 főre
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
1 tk
szárított bazsalikom
200 ml
fehérbor
2 konzerv
fehérbab
400 ml
víz
6 - 8 db
szárított paradicsom
1 db
zöldségalaplé-zselé
só, bors
1.5 - 2 tk
kukoricakeményítő
2 púpozott ek
zöld pesztó

Az aprított hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, megszórjuk a szárított bazsalikommal, felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Rádobjuk az egyik leszűrt, átmosott babkonzervet, majd ráöntjük a vizet, és egy botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a csíkokra vágott szárított paradicsomot, az alaplézselét, és lassú tűzön forraljuk 5-10 percig, hogy egy kicsit sűrűsödjön. Hozzátesszük a másik leszűrt és átmosott babot, majd még 5 percig bugyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kukoricakeményítőt elkeverjük egy nagyon kevés vízzel, és folyamatos keverés mellett a kellő sűrűségűre állítjuk a főzeléket. 1-2 percig még forraljuk, majd elzárjuk és belekeverjük a pesztót.

Ha tetszett az Olaszos babfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept