Street Kitchen

Olaszosborsókrémlevesbruschettával

Olaszos borsókrémleves bruschettával

Hozzávalók
50 g
vaj
A leveshez
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 kg
fagyasztott zöldborsó
1 l
zöldségalaplé
0.5 db
szerecsendió
30 g
parmezán
0.5 db
citrom leve
1 kis csokor
friss bazsalikom
A bruschettához
1
bagett vagy ciabatta
olívaolaj
100 g
olajban eltett szárított paradicsom
4 ek
szárítottparadicsom-olaj
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
20 g
reszelt parmezán
2 csomag
mozzarella

Elkészítés

A leveshez a vaj és olívaolaj keveréken üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a fagyasztott zöldborsót, és 5 percet pároljuk. Felöntjük az alplével, és puhára főzzük benne a borsót. Ezután egy aprítógépben pürésítjük a többi hozzávalóval együtt. 

A bruschettához a kenyérfélét 2 cm-es szeletekre vágjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Egy aprítógépben lezúzzuk a szárított paradicsomot, az olajat, a fokhagymát, a sót, a borsot és a parmezánt, és megkenjük a kenyeret vele. Mozzarellát tépkedünk rá, és a levessel tálaljuk.

Olaszos borsókrémleves bruschettával

www.streetkitchen.hu

Életem egyik levese lett! Tényleg! Bár ki ne szeretné a borsókrémlevest egy kis olasz csavarral?! A szárítottparadicsom-krémet pedig mentsétek le külön is, mert szinte bármihez is jó!

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
50 g
vaj
A leveshez
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 kg
fagyasztott zöldborsó
1 l
zöldségalaplé
0.5 db
szerecsendió
30 g
parmezán
0.5 db
citrom leve
1 kis csokor
friss bazsalikom
A bruschettához
1
bagett vagy ciabatta
olívaolaj
100 g
olajban eltett szárított paradicsom
4 ek
szárítottparadicsom-olaj
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
20 g
reszelt parmezán
2 csomag
mozzarella

A leveshez a vaj és olívaolaj keveréken üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a fagyasztott zöldborsót, és 5 percet pároljuk. Felöntjük az alplével, és puhára főzzük benne a borsót. Ezután egy aprítógépben pürésítjük a többi hozzávalóval együtt. 

A bruschettához a kenyérfélét 2 cm-es szeletekre vágjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Egy aprítógépben lezúzzuk a szárított paradicsomot, az olajat, a fokhagymát, a sót, a borsot és a parmezánt, és megkenjük a kenyeret vele. Mozzarellát tépkedünk rá, és a levessel tálaljuk.

Olaszos borsókrémleves bruschettával

Ha tetszett az Olaszos borsókrémleves bruschettával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept