Az olaszos sertésragu elkészítéséhez zsírt melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra/tokányra vágott lapockát és erős hőfokon 2 percig pirítjuk. Félrelökjük a húst az edényben, majd a sűrített paradicsomot közvetlenül a lábas aljára rakjuk és fél perc alatt lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, ízesítjük sóval, borssal és oregánóval, majd amikor a bor elpárolgott, beleöntjük a vizet is. Annyit öntsünk rá, ami egyujjnyira ellepi – nekem ez 600 ml volt.
Ízesítjük a pesztóval és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen megpuhul. Ez a hús méretétől, illetve a korától függ, de 30-45 perc közé tehető. Amikor a hús szinte teljesen omlós, hozzáadjuk a feldarabolt aszalt paradicsomot és a lecsöpögtetett olajbogyót, majd 5 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet. Petrezselymes puliszkával tálaljuk, aminek a receptjét ide kattintva találjátok.

- Elkészítési idő: 1 óra 20 perc