Húsételek

Olaszossertésragu

Olaszos sertésragu

Hozzávalók
só, bors
1 ek
oregánó
600 ml
víz
100 g
vörös pesztó
200 g
aszalt paradicsom
200 g
olajbogyó
A tálaláshoz
4 adag
puliszka
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
600 g
sertéslapocka
2 tk
sűrített paradicsom
150 ml
fehérbor

Elkészítés

Az olaszos sertésragu elkészítéséhez zsírt melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra/tokányra vágott lapockát és erős hőfokon 2 percig pirítjuk. Félrelökjük a húst az edényben, majd a sűrített paradicsomot közvetlenül a lábas aljára rakjuk és fél perc alatt lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, ízesítjük sóval, borssal és oregánóval, majd amikor a bor elpárolgott, beleöntjük a vizet is. Annyit öntsünk rá, ami egyujjnyira ellepi – nekem ez 600 ml volt. 

Ízesítjük a pesztóval és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen megpuhul. Ez a hús méretétől, illetve a korától függ, de 30-45 perc közé tehető. Amikor a hús szinte teljesen omlós, hozzáadjuk a feldarabolt aszalt paradicsomot és a lecsöpögtetett olajbogyót, majd 5 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet. Petrezselymes puliszkával tálaljuk, aminek a receptjét ide kattintva találjátok.

Olaszos sertésragu tálalva
Olaszos sertésragu (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

Az olaszos sertésragu után még több szaftos húsra fáj a fogad? Itt van még három, hogy ne érje szó a ház elejét! :)

Szarvasragu gombával

Sáfrányos rizottó zsályás-citromos borjúraguval

Ananászos csirkeragu kukoricás rizzsel

www.streetkitchen.hu

Ezzel az ételkülönlegességgel egy (képzeletbeli) olasz körutazásom során találkoztam. Szinte nem volt olyan étterem, ahol ne készítették volna ezt az igazi, autentikus olasz ragut. A legenda szerint ez volt az első étel, amit egy híres olasz séf fedezett fel, mégpedig Eislerito Zsoltino! 😀

Hozzávalók

4 főre
só, bors
1 ek
oregánó
600 ml
víz
100 g
vörös pesztó
200 g
aszalt paradicsom
200 g
olajbogyó
A tálaláshoz
4 adag
puliszka
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
600 g
sertéslapocka
2 tk
sűrített paradicsom
150 ml
fehérbor

Az olaszos sertésragu elkészítéséhez zsírt melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra/tokányra vágott lapockát és erős hőfokon 2 percig pirítjuk. Félrelökjük a húst az edényben, majd a sűrített paradicsomot közvetlenül a lábas aljára rakjuk és fél perc alatt lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, ízesítjük sóval, borssal és oregánóval, majd amikor a bor elpárolgott, beleöntjük a vizet is. Annyit öntsünk rá, ami egyujjnyira ellepi – nekem ez 600 ml volt. 

Ízesítjük a pesztóval és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen megpuhul. Ez a hús méretétől, illetve a korától függ, de 30-45 perc közé tehető. Amikor a hús szinte teljesen omlós, hozzáadjuk a feldarabolt aszalt paradicsomot és a lecsöpögtetett olajbogyót, majd 5 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet. Petrezselymes puliszkával tálaljuk, aminek a receptjét ide kattintva találjátok.

Olaszos sertésragu tálalva
Olaszos sertésragu (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

Az olaszos sertésragu után még több szaftos húsra fáj a fogad? Itt van még három, hogy ne érje szó a ház elejét! :)

Szarvasragu gombával

Sáfrányos rizottó zsályás-citromos borjúraguval

Ananászos csirkeragu kukoricás rizzsel

Ha tetszett az Olaszos sertésragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept