Fantasztikus desszertek

OMG:Snickerssüti!

OMG: Snickers süti!

Hozzávalók
A kekszes alaphoz
15 dkg
liszt
1 tk
sütőpor
0.5 tk
10 dkg
puha vaj
15 dkg
barna cukor
1 db
tojás
1 ek
vaníliakivonat
A karamellhez
150 g
méz
120 g
világos barnacukor
70 ml
tejszín
150 g
pörkölt földimogyoró
 A tetejére
20 dkg
tejcsokoládé
60 g
vaj

Elkészítés

Sütőpapírral kibélelünk egy 23x23 cmes sütőformát.

Egy tálban összekeverjük a  a lisztet, a sütőport és a sót.

A vajat a cukorral robotgépben krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliakivonatot és összedolgozzuk.

Több adagban hozzáadjuk a lisztes keveréket és addig dolgoztatjuk a robotgépet, amíg egyenletes, kicsit ragacsos masszát kapunk. Lisztes kézzel az előkészített sütőformába nyomkodjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk langyosra hűlni.

A karamellhezz egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a mézet, a cukrot és a tejszínt. Közepes lángon felforraljuk, majd 5-5,5 percig főzzük, amíg sűrű lesz. Ha van cukorhőmérőnk, 120 celsius fokig hevítsük a karamellt. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirított földimogyorót és a egészet a kekszrétegre öntjük. 15-20 percig hagyjuk pihenni, hogy egy kicsit megdermedjen a karamell.

Közben gőzfürdő felett felolvasztjuk a tejcsokoládét és amikor a karamell már nem folyós, vastagon bevonjuk vele. Szobahőmársékleten legalább 2 órát hagyjuk pihenni, hogy a csokoládé megszilárduljon, de akár egész éjszakára is így maradhat. Fontos, hogy nem szabad a hűtőbe tenni, mert a karamell megkeményedik! Fogyasztás előtt kis szeletekre vágjuk.

www.streetkitchen.hu

Kekszréteg, pörkölt mogyorós karamell, mindez csokival leöntve. Ez a házi Snickers süti, ami az utóbbi idők egyik leghedonistább édessége volt nálunk. Korra, nemre, diétákra való tekintet nélkül zabált belőle mindenki extra adagokat, aki felénk járt az elmúlt napokban. Ezért is sütöttünk már belőle 4 adagot összesen. Imádjuk!

Hozzávalók

12 - 18 szelethez
A kekszes alaphoz
15 dkg
liszt
1 tk
sütőpor
0.5 tk
10 dkg
puha vaj
15 dkg
barna cukor
1 db
tojás
1 ek
vaníliakivonat
A karamellhez
150 g
méz
120 g
világos barnacukor
70 ml
tejszín
150 g
pörkölt földimogyoró
 A tetejére
20 dkg
tejcsokoládé
60 g
vaj

Sütőpapírral kibélelünk egy 23x23 cmes sütőformát.

Egy tálban összekeverjük a  a lisztet, a sütőport és a sót.

A vajat a cukorral robotgépben krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliakivonatot és összedolgozzuk.

Több adagban hozzáadjuk a lisztes keveréket és addig dolgoztatjuk a robotgépet, amíg egyenletes, kicsit ragacsos masszát kapunk. Lisztes kézzel az előkészített sütőformába nyomkodjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk langyosra hűlni.

A karamellhezz egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a mézet, a cukrot és a tejszínt. Közepes lángon felforraljuk, majd 5-5,5 percig főzzük, amíg sűrű lesz. Ha van cukorhőmérőnk, 120 celsius fokig hevítsük a karamellt. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirított földimogyorót és a egészet a kekszrétegre öntjük. 15-20 percig hagyjuk pihenni, hogy egy kicsit megdermedjen a karamell.

Közben gőzfürdő felett felolvasztjuk a tejcsokoládét és amikor a karamell már nem folyós, vastagon bevonjuk vele. Szobahőmársékleten legalább 2 órát hagyjuk pihenni, hogy a csokoládé megszilárduljon, de akár egész éjszakára is így maradhat. Fontos, hogy nem szabad a hűtőbe tenni, mert a karamell megkeményedik! Fogyasztás előtt kis szeletekre vágjuk.

Ha tetszett az OMG: Snickers süti! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept