A tésztához a mézet, a vajat, a narancshéjat, a fűszereket és a cukrot összemelegítjük, hogy az utóbbi felolvadjon. Amikor homogén az alap, hozzáadjuk a tojásokat, végül az egészet összedolgozzuk a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert liszttel. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 2-3 órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe tesszük.

Lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kivágunk belőle egy mézeskalácsemberke-formát. Áthúzzuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A maradék tésztából tetszőleges mintákat szúrhatunk ki.
Mikor kihűlt Mézi, a cukormázhoz magas fokozaton elkezdjük felverni a fehérjét, hozzáadagoljuk a porcukrot, belerakjuk a citromlevet, és mikor stabilabb, hófehér cukormázat kapunk, nyomózsákba töltjük. Kivágjuk a zacskó végét, és megrajzoljuk Mézi testrészeit, majd a gombok helyére 1-1 gumicukrot vagy cukorgyöngyöt nyomunk. Megvárjuk, amíg megszárad a cukormáz, és már kész is vagyunk vele.
