Húsételek

Ossobuccostílusúlapocka

Osso bucco stílusú lapocka

Hozzávalók
1 fej
hagyma
3 - 4 ek
olaj
3 db
répa
2 - 3 szál
angol zeller
só, bors
1 ág
rozmaring
2 - 3 ág
kakukkfű
2 - 3
babérlevél
4 - 5 gerezd
fokhagyma
1 kg
sertéslapocka
víz
150 ml
fehérbor
1 konzerv
darabolt paradicsom
A puliszkához
1 l
tej
250 - 300 g
kukoricadara
kb. 1 l víz
só, bors
70 - 80 g
reszelt parmezán
A tálaláshoz
1 csokor
friss petrezselyem
70 - 80 g
vaj

Elkészítés

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd ráreszeljük a répát és a zellert. Kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a felaprított zöld fűszereket, a babérlevelet és a fokhagymát. Felöntjük egy kevés vízzel, és kb. 15-20 percet rotyogtatjuk, amíg az egész szép krémes nem lesz. Rárakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és egy az egészet nagy lángon lepirítjuk. Ráöntjük a fehérbort, és ha az alkohol elpárolgott, beleöntjük a darabolt paradicsomot is. Addig rotyogtatjuk, amíg a hús vajpuha nem lesz, úgy, hogy közben pótoljuk a folyadékot.

A puliszkához egy lábasban felmelegítjük a tejet, beleöntjük a kukoricadarát, és kb. 20 perc alatt krémesre főzzük úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük, és pótoljuk a vizet, ha túl sűrű lenne. Elzárjuk, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a vajat és a parmezánt. A pörköltet a puliszkával és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Osso bucco stílusú lapocka

www.streetkitchen.hu

Zé egészen Mohácsig ment, hogy a friss levegőn csinálja meg az egyik kedvenc olaszos receptjét, az osso bucco stílusú lapockát. Az elején történt egy kis fennakadás, ami miatt változott az eredeti terv, de ne aggódjatok, mindent megoldott!

Hozzávalók

6 - 8 főre
1 fej
hagyma
3 - 4 ek
olaj
3 db
répa
2 - 3 szál
angol zeller
só, bors
1 ág
rozmaring
2 - 3 ág
kakukkfű
2 - 3
babérlevél
4 - 5 gerezd
fokhagyma
1 kg
sertéslapocka
víz
150 ml
fehérbor
1 konzerv
darabolt paradicsom
A puliszkához
1 l
tej
250 - 300 g
kukoricadara
kb. 1 l víz
só, bors
70 - 80 g
reszelt parmezán
A tálaláshoz
1 csokor
friss petrezselyem
70 - 80 g
vaj

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd ráreszeljük a répát és a zellert. Kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a felaprított zöld fűszereket, a babérlevelet és a fokhagymát. Felöntjük egy kevés vízzel, és kb. 15-20 percet rotyogtatjuk, amíg az egész szép krémes nem lesz. Rárakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és egy az egészet nagy lángon lepirítjuk. Ráöntjük a fehérbort, és ha az alkohol elpárolgott, beleöntjük a darabolt paradicsomot is. Addig rotyogtatjuk, amíg a hús vajpuha nem lesz, úgy, hogy közben pótoljuk a folyadékot.

A puliszkához egy lábasban felmelegítjük a tejet, beleöntjük a kukoricadarát, és kb. 20 perc alatt krémesre főzzük úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük, és pótoljuk a vizet, ha túl sűrű lenne. Elzárjuk, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a vajat és a parmezánt. A pörköltet a puliszkával és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Osso bucco stílusú lapocka

Ha tetszett az Osso bucco stílusú lapocka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept