Saláták

Őszigyümölcssaláta

Őszi gyümölcssaláta

Hozzávalók
2 db
szilva
(40 g/db)
2 db
körte
(190 g/db)
2 db
alma
(180 g/db)
2 db
őszibarack
(190 g/db)
100 g
szőlő
500 ml
100%-os almalé
4 ek
méz
1 db
citrom
10 szem
dió

Elkészítés

Az őszi gyümölcssaláta elkészítéséhez a szilvát kimagozzuk és négybe vágjuk. A körték és almák magházát kivágjuk és vékony cikkekre szeljük, a barackot félbevágjuk, a magját kivesszük és szintén felcikkezzük, a szőlőszemeket pedig egyben hagyjuk vagy félbevágjuk, attól függ, mekkora szemekről van szó. Az összes gyümölcsöt egy keverőtálba tesszük. 

Egy másik tálban az almalevet elkeverjük a mézzel, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és ráöntjük a gyümölcsökre, majd óvatosan összeforgatjuk és hűtőhidegre hűtjük. 

Tálalásnál pár szem diót szórunk a tetejére.

oszi-gyumolcssalata
Őszi gyümölcssalátaFotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Hűtési idő: 1 óra

A dió is igazi szuperélelmiszer: tele van omega-3 zsírsavakkal, amelyek segítenek a gyulladások csökkentésében és támogatják az agyműködést. Az ilyen gyümölcssaláták rendszeres fogyasztásával nemcsak egy finom őszi desszertet élvezhetsz, hanem a szervezetedet is feltöltheted hasznos tápanyagokkal! További diós receptek:

Diós kevert süti

Körtés-diós muffin

Csokoládés-diós banánkenyér

www.streetkitchen.hu

Gyümölcssalátát szinte minden időszakban össze tudunk dobni, mindössze arra kell figyelni, hogy szezonális gyümölcsöket kell beszerezni hozzá. Lássuk, ősszel milyen gyümölcsöket tudunk levadászni!

pictogram

Vega

pictogram

Cukormentes

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 főre
2 db
szilva
(40 g/db)
2 db
körte
(190 g/db)
2 db
alma
(180 g/db)
2 db
őszibarack
(190 g/db)
100 g
szőlő
500 ml
100%-os almalé
4 ek
méz
1 db
citrom
10 szem
dió

Az őszi gyümölcssaláta elkészítéséhez a szilvát kimagozzuk és négybe vágjuk. A körték és almák magházát kivágjuk és vékony cikkekre szeljük, a barackot félbevágjuk, a magját kivesszük és szintén felcikkezzük, a szőlőszemeket pedig egyben hagyjuk vagy félbevágjuk, attól függ, mekkora szemekről van szó. Az összes gyümölcsöt egy keverőtálba tesszük. 

Egy másik tálban az almalevet elkeverjük a mézzel, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és ráöntjük a gyümölcsökre, majd óvatosan összeforgatjuk és hűtőhidegre hűtjük. 

Tálalásnál pár szem diót szórunk a tetejére.

oszi-gyumolcssalata
Őszi gyümölcssalátaFotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Hűtési idő: 1 óra

A dió is igazi szuperélelmiszer: tele van omega-3 zsírsavakkal, amelyek segítenek a gyulladások csökkentésében és támogatják az agyműködést. Az ilyen gyümölcssaláták rendszeres fogyasztásával nemcsak egy finom őszi desszertet élvezhetsz, hanem a szervezetedet is feltöltheted hasznos tápanyagokkal! További diós receptek:

Diós kevert süti

Körtés-diós muffin

Csokoládés-diós banánkenyér

Ha tetszett az őszi gyümölcssaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése