Az őszi gyümölcssaláta elkészítéséhez a szilvát kimagozzuk és négybe vágjuk. A körték és almák magházát kivágjuk és vékony cikkekre szeljük, a barackot félbevágjuk, a magját kivesszük és szintén felcikkezzük, a szőlőszemeket pedig egyben hagyjuk vagy félbevágjuk, attól függ, mekkora szemekről van szó. Az összes gyümölcsöt egy keverőtálba tesszük.
Egy másik tálban az almalevet elkeverjük a mézzel, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és ráöntjük a gyümölcsökre, majd óvatosan összeforgatjuk és hűtőhidegre hűtjük.
Tálalásnál pár szem diót szórunk a tetejére.
Őszi gyümölcssalátaFotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20 perc
Hűtési idő: 1 óra
A dió is igazi szuperélelmiszer: tele van omega-3 zsírsavakkal, amelyek segítenek a gyulladások csökkentésében és támogatják az agyműködést. Az ilyen gyümölcssaláták rendszeres fogyasztásával nemcsak egy finom őszi desszertet élvezhetsz, hanem a szervezetedet is feltöltheted hasznos tápanyagokkal! További diós receptek:
Gyümölcssalátát szinte minden időszakban össze tudunk dobni, mindössze arra kell figyelni, hogy szezonális gyümölcsöket kell beszerezni hozzá. Lássuk, ősszel milyen gyümölcsöket tudunk levadászni!
Vega
Cukormentes
Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
4 főre
2 db
szilva
(40 g/db)
2 db
körte
(190 g/db)
2 db
alma
(180 g/db)
2 db
őszibarack
(190 g/db)
100 g
szőlő
500 ml
100%-os almalé
4 ek
méz
1 db
citrom
10 szem
dió
Az őszi gyümölcssaláta elkészítéséhez a szilvát kimagozzuk és négybe vágjuk. A körték és almák magházát kivágjuk és vékony cikkekre szeljük, a barackot félbevágjuk, a magját kivesszük és szintén felcikkezzük, a szőlőszemeket pedig egyben hagyjuk vagy félbevágjuk, attól függ, mekkora szemekről van szó. Az összes gyümölcsöt egy keverőtálba tesszük.
Egy másik tálban az almalevet elkeverjük a mézzel, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és ráöntjük a gyümölcsökre, majd óvatosan összeforgatjuk és hűtőhidegre hűtjük.
Tálalásnál pár szem diót szórunk a tetejére.
Őszi gyümölcssalátaFotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20 perc
Hűtési idő: 1 óra
A dió is igazi szuperélelmiszer: tele van omega-3 zsírsavakkal, amelyek segítenek a gyulladások csökkentésében és támogatják az agyműködést. Az ilyen gyümölcssaláták rendszeres fogyasztásával nemcsak egy finom őszi desszertet élvezhetsz, hanem a szervezetedet is feltöltheted hasznos tápanyagokkal! További diós receptek:
Ha tetszett az őszi gyümölcssaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!