Fantasztikus desszertek

Osztrákmeggylekvárospite

Osztrák meggylekváros pite

Hozzávalók
160 g
cukor
3 db
tojás
290 g
liszt
170 g
darált mandula
6 g
sütőpor
1 csipet
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
szegfűszeg
300 g
meggylekvár
1 db
tojás
1 - 2 ek
cukor
200 g
vaj

Elkészítés
A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és ezzel is átkeverjük. A lisztet egy tálban összekeverjük a mandulával, sütőporral, sóval és a fűszerekkel, majd a tojásos részhez keverjük. A tésztát, fóliával letakarva, 1 órára hűtőbe rakjuk. Mikor lehűlt, a ⅔-át egyenletesen belenyomkodjuk egy piteformába, úgy, hogy kb. a forma szélének a feléig, kis peremet is kialakítunk neki.
Ebbe belesimítjuk a meggylekvárt, majd lisztezett deszkán a maradék tésztából kis rudakat sodrunk, és ezzel díszítjük a pite tetejét. Az egész pitét 30 percre bedobjuk a fagyasztóba, lekenjük vékonyan a felvert tojással, megszórjuk kristálycukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
osztrák meggylekváros pite[/caption]Ha tetszett az osztrák meggylekváros pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ausztriában járva, a réteseken és a Sacher-tortán kívül, remek pitékbe is botlik az ember. Ez egy hasonló verzió, amit leginkább az olasz crostatához tudnék hasonlítani, de annál sokkal puhább, omlósabb a tésztája, ami ráadásul egy kevés darált mandulával is gazdagodott.

Hozzávalók

1 24 cm átmérőjű piteformához
160 g
cukor
3 db
tojás
290 g
liszt
170 g
darált mandula
6 g
sütőpor
1 csipet
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
szegfűszeg
300 g
meggylekvár
1 db
tojás
1 - 2 ek
cukor
200 g
vaj
A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és ezzel is átkeverjük. A lisztet egy tálban összekeverjük a mandulával, sütőporral, sóval és a fűszerekkel, majd a tojásos részhez keverjük. A tésztát, fóliával letakarva, 1 órára hűtőbe rakjuk. Mikor lehűlt, a ⅔-át egyenletesen belenyomkodjuk egy piteformába, úgy, hogy kb. a forma szélének a feléig, kis peremet is kialakítunk neki.
Ebbe belesimítjuk a meggylekvárt, majd lisztezett deszkán a maradék tésztából kis rudakat sodrunk, és ezzel díszítjük a pite tetejét. Az egész pitét 30 percre bedobjuk a fagyasztóba, lekenjük vékonyan a felvert tojással, megszórjuk kristálycukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
osztrák meggylekváros pite[/caption]Ha tetszett az osztrák meggylekváros pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Osztrák meggylekváros pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept