Elsőként elkészítjük a pácot a szójaszószból, a mézből és a chiliből. Az alapanyagokat homogénre keverjük, majd a cikkekre szeletelt barackot alaposan beleforgatjuk, hagyjuk pár percig állni, aztán 1 evőkanál olajon, forró serpenyőben a gerezdek mindkét oldalát megpirítjuk. Érdemes magasabb hőfokon pirítani, hiszen ha sokáig hőkezeljük, a gyümölcs hajlamos szétesni. A megpirult szeleteket félrerakjuk.
Míg a sárgabarack hűl, a csirkemellet 1 cm vastag csíkokra szeleteljük. Meglocsoljuk a maradék olajjal, fűszerezzük fokhagyma-granulátummal, kakukkfűvel, sóval és borssal, majd alaposan elkeverjük. Felforrósított serpenyőben készre sütjük. Érdemes több körben dolgoznunk, hogy biztosan jól megpiruljanak a csirkecsíkok.
Mikor megpirult a hús, félretesszük, és egy száraz serpenyőben, pár másodperc alatt felmelegítjük a tortillát. Vékonyan megkenjük majonézzel, beletesszük a rukkolát, mehet rá a csirke, a barack, a finomra vágott lila hagyma, végül egy kevés a barack páclevéből. Ugyanígy készítjük el a többi tortillát is.
A wrapeket úgy tekerjük fel, hogy az egyik vége nyitott maradjon, a zárt végét pedig alufóliával lezárjuk. Kézzel esszük, amíg még meleg.
Pácoltbarackos,csirkéswrap
A jól ismert barackos csirke új köntösbe öltöztetve. Nyárias, könnyed, de a pác erős ízeket kölcsönöz neki. A megszokottól eltérő felhasználása a gyümölcsnek, de mindenképpen megéri kipróbálni.
A pácolt barackos, csirkés wrap egy igazi nyári ízbomba – könnyű, friss, mégis karakteres és izgalmas. Egy igazi street food hangulatú fogás, amit kézzel, alufóliába csomagolva a legjobb elfogyasztani – akár pikniken, akár ebédszünetben.
Hozzávalók
Elkészítés
Elsőként elkészítjük a pácot a szójaszószból, a mézből és a chiliből. Az alapanyagokat homogénre keverjük, majd a cikkekre szeletelt barackot alaposan beleforgatjuk, hagyjuk pár percig állni, aztán 1 evőkanál olajon, forró serpenyőben a gerezdek mindkét oldalát megpirítjuk. Érdemes magasabb hőfokon pirítani, hiszen ha sokáig hőkezeljük, a gyümölcs hajlamos szétesni. A megpirult szeleteket félrerakjuk.
Míg a sárgabarack hűl, a csirkemellet 1 cm vastag csíkokra szeleteljük. Meglocsoljuk a maradék olajjal, fűszerezzük fokhagyma-granulátummal, kakukkfűvel, sóval és borssal, majd alaposan elkeverjük. Felforrósított serpenyőben készre sütjük. Érdemes több körben dolgoznunk, hogy biztosan jól megpiruljanak a csirkecsíkok.
Mikor megpirult a hús, félretesszük, és egy száraz serpenyőben, pár másodperc alatt felmelegítjük a tortillát. Vékonyan megkenjük majonézzel, beletesszük a rukkolát, mehet rá a csirke, a barack, a finomra vágott lila hagyma, végül egy kevés a barack páclevéből. Ugyanígy készítjük el a többi tortillát is.
A wrapeket úgy tekerjük fel, hogy az egyik vége nyitott maradjon, a zárt végét pedig alufóliával lezárjuk. Kézzel esszük, amíg még meleg.

Ez a wrap tökéletes példája annak, hogyan lehet a gyümölcsöt nemcsak édes, hanem sós fogásban is izgalmasan használni. Készítsd el több változatban, próbáld ki joghurtos szósszal vagy akár csilivel felturbózva – a lehetőségek száma végtelen.
A pácolt barackos, csirkés wrap mellett van még bőven frankó wrap a tarsolyukban!
Ha tetszett a Pácolt barackos, csirkés wrap receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!