Húsételek

Szárazföldipaellacsirkecombokkaléssokkolbásszal

Szárazföldi paella csirkecombokkal és sok kolbásszal

Hozzávalók
2 db
alsó és 2 db felső csirkecomb
0.5 fej
lila hagyma
0.25 db
zöld és 1/4 db piros kaliforniai paprika
10 dkg
darabolt paradicsom konzerv
2 gerezd
fokhagyma
1 mk
füstöltpaprika-őrlemény
1 kis csokor
petrezselyem
2 ág
friss kakukkfű
5 dkg
chorizo vagy szárazkolbász
5 dl
szárnyasalaplé (vagy víz)
12.5 dkg
rizottó rizs (pl. arborio)
5 dkg
fagyasztott zöldborsó
1 nagy csipet
valódi sáfrány
só, bors

Elkészítés

A paella csirkecombokkal is mennyei. Először a finoman sózott, borsozott csirkerészeket kevés olívaolajon közepes lángon 80% készültségűre pirítjuk, majd félretoljuk a serpenyő szélére és mellette a nagyon finomra vágott lila hagymát üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, a szeletekre vágott fokhagymát és a vékony szeletekre vágott kolbászt is. Egy perc után hozzáöntjük a paradicsompürét, és sóval, borssal, a füstölt paprikával és a kakukkfű leveleivel ízesítjük.

Visszarendezgetjük a combokat, felöntjük az alaplével és 10 percig hagyjuk közepes lánggon rotyogni. Hozzáadjuk a sáfrányt és a rizst, amelyet finoman összekeverve-rázogatva eligazgatunk, hogy mindenhova kerüljön a serpenyőben. Fontos, hogy innentől kezdve már nem piszkáljuk a paellánkat, hagyjuk, hogy a hő magától elintézzen mindent.

img_7960.jpg

Nagy lángon intenzíven felforraljuk, majd 2 perc múlva levesszük alacsonyra a lángot, megszórjuk a zöldborsóval és a petrezselyemmel, majd addig rotyogtatjuk, míg a rizs teljesen magába nem szívja a nedvességet, és az alja enyhén kezd lepirulni (összesen kb. 20 perc). Levesszük a tűzről, és fedővel vagy alufóliával letakarva öt percig pihentetjük tálalás előtt.

Paella csirkecombokkal (Fotó: Fördős Peti)

www.streetkitchen.hu

A tengerparton kagylókkal és rákkal esszük, de itt a szárazföldön sem maradhat el az igazi paella-élmény: itt csirkecombokkal és kolbásszal készítjük, füstölt paprikával és sáfránnyal fűszerezzük, az alját kicsit megpirítjuk és el is készült a paella. Isteni finom spanyol fogás, teszteljétek!

Hozzávalók

2 személyre
2 db
alsó és 2 db felső csirkecomb
0.5 fej
lila hagyma
0.25 db
zöld és 1/4 db piros kaliforniai paprika
10 dkg
darabolt paradicsom konzerv
2 gerezd
fokhagyma
1 mk
füstöltpaprika-őrlemény
1 kis csokor
petrezselyem
2 ág
friss kakukkfű
5 dkg
chorizo vagy szárazkolbász
5 dl
szárnyasalaplé (vagy víz)
12.5 dkg
rizottó rizs (pl. arborio)
5 dkg
fagyasztott zöldborsó
1 nagy csipet
valódi sáfrány
só, bors

A paella csirkecombokkal is mennyei. Először a finoman sózott, borsozott csirkerészeket kevés olívaolajon közepes lángon 80% készültségűre pirítjuk, majd félretoljuk a serpenyő szélére és mellette a nagyon finomra vágott lila hagymát üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, a szeletekre vágott fokhagymát és a vékony szeletekre vágott kolbászt is. Egy perc után hozzáöntjük a paradicsompürét, és sóval, borssal, a füstölt paprikával és a kakukkfű leveleivel ízesítjük.

Visszarendezgetjük a combokat, felöntjük az alaplével és 10 percig hagyjuk közepes lánggon rotyogni. Hozzáadjuk a sáfrányt és a rizst, amelyet finoman összekeverve-rázogatva eligazgatunk, hogy mindenhova kerüljön a serpenyőben. Fontos, hogy innentől kezdve már nem piszkáljuk a paellánkat, hagyjuk, hogy a hő magától elintézzen mindent.

img_7960.jpg

Nagy lángon intenzíven felforraljuk, majd 2 perc múlva levesszük alacsonyra a lángot, megszórjuk a zöldborsóval és a petrezselyemmel, majd addig rotyogtatjuk, míg a rizs teljesen magába nem szívja a nedvességet, és az alja enyhén kezd lepirulni (összesen kb. 20 perc). Levesszük a tűzről, és fedővel vagy alufóliával letakarva öt percig pihentetjük tálalás előtt.

Paella csirkecombokkal (Fotó: Fördős Peti)

Ha tetszett a Szárazföldi paella csirkecombokkal és sok kolbásszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept