Receptek

Panforte

Panforte

Hozzávalók
100 g
török mogyoró
100 g
mandula
100 g
pisztácia
200 g
aszalt vörös áfonya
150 g
étcsokoládé
150 g
kristálycukor
300 g
méz
90 g
liszt
20 g
cukrozatlan kakaópor
0.5 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
őrölt szerecsendió
0.5 tk

Elkészítés
A mandulát és a török mogyorót egy tepsibe tesszük és 180 fokon 10 perc alatt megpirítjuk. A mogyoró héját ledörzsöljük. A magvakat (mandula, török mogyoró, pisztácia) és az aszalt vörös áfonyát durvára összevágjuk. Az étcsokoládét megolvasztjuk, a mézet a kristálycukorral egy fazékban addig melegítjük, amíg elolvad a cukor.Egy tálba beletesszük a magokat, az áfonyát, az olvasztott étcsokit és a cukros mézet, majd jól összekeverjük. Egy másik edényben kimérjük a lisztet, a kakaóport, a fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió, só), elkeverjük, majd beleöntjük a magvas tálba és jól összeforgatjuk az egészet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és egy kanál segítségével elegyengetjük. 180 fokon légkeveréses funkción 35-40 percig sütjük, majd kivesszük és 10 percig hűlni hagyjuk, utána eltávolítjuk a formát úgy, hogy előtte belül körbevágjuk a forma mentén a sütit. Hagyjuk kihűlni és meghintjük porcukorral.
panforte

www.streetkitchen.hu

Az olaszországi Sienából származó tutkó édességrecepttel mindenkit azonnal lenyűgözhetsz. Ugyan egy kalóriabomba, de senki nem fog tudni neki ellenállni, ráadásul telepakoltuk csokival, rengeteg olajos maggal, fűszerekkel és aszalt áfonyával, úgyhogy még megnyugtatásképp a picit egészséges jelzőt is ráfoghatjuk, lelkünk megnyugtatása végett!

Hozzávalók

1
100 g
török mogyoró
100 g
mandula
100 g
pisztácia
200 g
aszalt vörös áfonya
150 g
étcsokoládé
150 g
kristálycukor
300 g
méz
90 g
liszt
20 g
cukrozatlan kakaópor
0.5 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
őrölt szerecsendió
0.5 tk
A mandulát és a török mogyorót egy tepsibe tesszük és 180 fokon 10 perc alatt megpirítjuk. A mogyoró héját ledörzsöljük. A magvakat (mandula, török mogyoró, pisztácia) és az aszalt vörös áfonyát durvára összevágjuk. Az étcsokoládét megolvasztjuk, a mézet a kristálycukorral egy fazékban addig melegítjük, amíg elolvad a cukor.Egy tálba beletesszük a magokat, az áfonyát, az olvasztott étcsokit és a cukros mézet, majd jól összekeverjük. Egy másik edényben kimérjük a lisztet, a kakaóport, a fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió, só), elkeverjük, majd beleöntjük a magvas tálba és jól összeforgatjuk az egészet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és egy kanál segítségével elegyengetjük. 180 fokon légkeveréses funkción 35-40 percig sütjük, majd kivesszük és 10 percig hűlni hagyjuk, utána eltávolítjuk a formát úgy, hogy előtte belül körbevágjuk a forma mentén a sütit. Hagyjuk kihűlni és meghintjük porcukorral.
panforte

Ha tetszett a Panforte receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept