Street food

Paradicsomosarancini

Paradicsomos arancini

Hozzávalók
A rizottóhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
300 g
arborio rizs
150 ml
száraz fehérbor
300 ml
alaplé vagy víz
500 ml
passata
2 ek
chipotleszósz
só, bors
1 marék
reszelt parmezán
Az arancini formázásához
12 - 13 szem
mozzarellagolyó
1 db
tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A rizottóhoz egy serpenyőbe öntjük az olajat, és elkezdjük megdinsztelni rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, és pár percig kevergetjük, hogy opálossá váljon. Ekkor mehet rá a fehérbor fele, majd amikor ezt magába szívta, jöhet a maradék bor, és folyamatosan kevergetve, fokozatosan adagolva a vizet és a passatával elkevert chipotleszószt, krémesre főzzük a rizottót. Közben sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a parmezánt. Mikor kész, hagyjuk kihűlni, majd berakjuk a hűtőbe 1-2 órára. 

Paradicsomos arancini

Másnap kiveszünk egy-egy nagy diónyi mennyiséget a masszából, a közepébe nyomunk egy-egy mozzarellagolyót, és gombócokat formázunk belőlük. A gombócokat bepanírozzuk: először a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket, és bő, forró olajban kisütjük (ha nem tapad elég jól a tojás az arancinire, forgassuk először lisztbe, mint a sima panír esetében).

Paradicsomos arancini tálalása

www.streetkitchen.hu

Mi nagyon szeretjük az olajban sütött dolgokat, ez ugye köztudott az SK-ról. Na de egy krémes, olaszos, paradicsomos rizottót, aminek a közepében egy mozzarella van elrejtve... hát ezt szerintem mindenki imádja, nem csak mi! :))

Hozzávalók

12 - 13 gombóchoz
A rizottóhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
300 g
arborio rizs
150 ml
száraz fehérbor
300 ml
alaplé vagy víz
500 ml
passata
2 ek
chipotleszósz
só, bors
1 marék
reszelt parmezán
Az arancini formázásához
12 - 13 szem
mozzarellagolyó
1 db
tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

A rizottóhoz egy serpenyőbe öntjük az olajat, és elkezdjük megdinsztelni rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, és pár percig kevergetjük, hogy opálossá váljon. Ekkor mehet rá a fehérbor fele, majd amikor ezt magába szívta, jöhet a maradék bor, és folyamatosan kevergetve, fokozatosan adagolva a vizet és a passatával elkevert chipotleszószt, krémesre főzzük a rizottót. Közben sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a parmezánt. Mikor kész, hagyjuk kihűlni, majd berakjuk a hűtőbe 1-2 órára. 

Paradicsomos arancini

Másnap kiveszünk egy-egy nagy diónyi mennyiséget a masszából, a közepébe nyomunk egy-egy mozzarellagolyót, és gombócokat formázunk belőlük. A gombócokat bepanírozzuk: először a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket, és bő, forró olajban kisütjük (ha nem tapad elég jól a tojás az arancinire, forgassuk először lisztbe, mint a sima panír esetében).

Paradicsomos arancini tálalása

Ha tetszett a Paradicsomos arancini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept