Egy mikrókompatibilis tálban villával összetörjük a hámozott paradicsomot. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a szárított bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk.
Ezt követően felöntjük a vízzel, beletépkedjük a kenyeret, és hozzákeverjük a pennét – ügyeljünk arra, hogy a tészta ne lógjon ki a léből –, majd zsírpapírral lefedve 4 percre betesszük a mikróba.
Miután letelt a négy perc, hagyjuk egy picit hűlni, majd alaposan átkeverjük. Visszahelyezzük a tetejére a zsírpapírt, és visszatesszük a mikróba még 4 percre. Ezután ismét alaposan elkeverjük – ha túl száraznak ítéljük, tehetünk még hozzá egy kevés vizet vagy paradicsomlevet –, majd még 3 percre betesszük a mikróba. Ezúttal már a zsírpapír nélkül.
Végül füstölt sajtot reszelünk a kész tésztára.
