Tészták

Paradicsomosspagettihúsgolyókkal

Paradicsomos spagetti húsgolyókkal

Hozzávalók
A húsgolyókhoz
1 kg
darált marhahús (pl. comb)
3 szelet
vastag fehér kenyér
200 ml
tej
2 db
tojás
2 ek
reszelt parmezán
2 gerezd
apróra vágott fokhagyma
0.5 csokor
felaprított petrezselyem
2 ág
kakukkfű
0.5 kis csokor
metélőhagyma
frissen őrölt tarkabors
1 ek
olívaolaj a sütéshez
A paradicsomszószhoz
2 doboz
paradicsomkonzerv
1 szál
zellerszár
1 db
babérlevél
1 fej
nagyobb hagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
frissen őrölt tarkabors
0.5 kg
spagetti
200 g
kemény mozzarella

Elkészítés

img_9618.jpg

Először tejbe áztatjuk a kenyeret és kicsit állni hagyjuk. A finomra aprított fokhagymát, petrezselymet és metélőhagymát a húshoz adjuk, valamint belemorzsoljuk a kakukkfüvet. Belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk és beleütjük a tojásokat. A kenyérből kinyomkodjuk a tejet, a húshoz adjuk és az egészet összegyúrjuk. Kissé nedves kézzel diónyi méretű húsgolyókat formázunk és néhány golyó közepébe elrejtünk egy kis mozzarella kockát, majd félretesszük őket. Egy lábasban olívaolajat hevítünk és több részletben lepirítjuk benne a húsgolyókat. Ha kellőképpen megpirultak, kivesszük és félretesszük.

img_9651.jpg

A megmaradt olajhoz adjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a felaprított zellert, a babérlevelet és az egészet puhára pároljuk. Ezután öntjük bele a passzírozott paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon, kb. egy órán keresztül rotyogtatjuk. A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Kivesszük a babérlevelet, a húsgolyókat a paradicsomszószba pakoljuk, jól összeforgatjuk és addig főzzük, amíg a tészta el nem készül. Ha kifőtt a tészta, a húsgolyós paradicsomszószba tesszük, alaposan összeforgatjuk és reszelt parmezánnal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ahogy nálunk nem telhet el hétvége húsleves és rántott hús nélkül, úgy az amerikaiaknak a paradicsomos húsgolyós spagetti elengedhetetlen a családi asztalról. Amellett, hogy sok hollywoodi film kihagyhatatlan kelléke, pofonegyszerű elkészíteni. Kipróbáltuk és nekünk nagyon bejött, így most nektek is megmutatjuk!

Hozzávalók

5 - 6 főre
A húsgolyókhoz
1 kg
darált marhahús (pl. comb)
3 szelet
vastag fehér kenyér
200 ml
tej
2 db
tojás
2 ek
reszelt parmezán
2 gerezd
apróra vágott fokhagyma
0.5 csokor
felaprított petrezselyem
2 ág
kakukkfű
0.5 kis csokor
metélőhagyma
frissen őrölt tarkabors
1 ek
olívaolaj a sütéshez
A paradicsomszószhoz
2 doboz
paradicsomkonzerv
1 szál
zellerszár
1 db
babérlevél
1 fej
nagyobb hagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
frissen őrölt tarkabors
0.5 kg
spagetti
200 g
kemény mozzarella

img_9618.jpg

Először tejbe áztatjuk a kenyeret és kicsit állni hagyjuk. A finomra aprított fokhagymát, petrezselymet és metélőhagymát a húshoz adjuk, valamint belemorzsoljuk a kakukkfüvet. Belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk és beleütjük a tojásokat. A kenyérből kinyomkodjuk a tejet, a húshoz adjuk és az egészet összegyúrjuk. Kissé nedves kézzel diónyi méretű húsgolyókat formázunk és néhány golyó közepébe elrejtünk egy kis mozzarella kockát, majd félretesszük őket. Egy lábasban olívaolajat hevítünk és több részletben lepirítjuk benne a húsgolyókat. Ha kellőképpen megpirultak, kivesszük és félretesszük.

img_9651.jpg

A megmaradt olajhoz adjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a felaprított zellert, a babérlevelet és az egészet puhára pároljuk. Ezután öntjük bele a passzírozott paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon, kb. egy órán keresztül rotyogtatjuk. A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Kivesszük a babérlevelet, a húsgolyókat a paradicsomszószba pakoljuk, jól összeforgatjuk és addig főzzük, amíg a tészta el nem készül. Ha kifőtt a tészta, a húsgolyós paradicsomszószba tesszük, alaposan összeforgatjuk és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Ha tetszett a Paradicsomos spagetti húsgolyókkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept