Gyors reggelik

Paradicsompesztó

Paradicsompesztó

Hozzávalók
300 g
koktélparadicsom
2 gerezd
fokhagyma
80 g
reszelt parmezán
2 csokor
bazsalikom
150 g
kesudió
80 ml
olívaolaj
1 csipet

Elkészítés

A paradicsompesztó egy kötelezően elkészítendő recept, ha szép paradicsomokra akadtok vagy csak rajongtok a kencékért. Elkészítéséhez először egy aprítógépbe dobjuk a koktélparadicsomokat, a fokhagymát, a reszelt parmezánt, a bacsalikomot, a kesudiót, az olívaolajat és a sót, majd az egészet krémesre turmixoljuk és egy csatos üvegbe pakoljuk. Tésztákhoz, melegszendvicskrémnek, leves sűrítéséhez és/vagy bármilyen szendóhoz is felhasználhatjuk. A hűtőben 1 hétig eláll.

Paradicsompesztó
Paradicsompesztó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

A vitaminoktól kicsattanó zöldségkrémekkel egyszerűen lehetetlen betelni! Ahány zöldség, annyiféle variációban el lehet készíteni ezeket az isteni kencéket, így ha akarnánk, akár az év minden egyes napján újabb és újabb krémeket próbálhatnánk ki! Ha villámgyors reggelinek vagy vacsorának valót kerestek, ami még egészséges is, és bejött ez a paradicsomos csoda, akkor feltétlenül próbáljátok ki ezeket az ínycsiklandó zöldséges kencéket is:

Fokhagymás karfiolkrém

Lilahagymás-babkrémes pirítós

Ajvár

Citromos zöldborsókrém

www.streetkitchen.hu

A piros pesztók legalább annyira jók, mint zöld társaik. És a legjobb benne, hogy mindent csak az aprítógépbe dobunk, és kész is!

Hozzávalók

1 db 700 ml-es csatos üveghez
300 g
koktélparadicsom
2 gerezd
fokhagyma
80 g
reszelt parmezán
2 csokor
bazsalikom
150 g
kesudió
80 ml
olívaolaj
1 csipet

A paradicsompesztó egy kötelezően elkészítendő recept, ha szép paradicsomokra akadtok vagy csak rajongtok a kencékért. Elkészítéséhez először egy aprítógépbe dobjuk a koktélparadicsomokat, a fokhagymát, a reszelt parmezánt, a bacsalikomot, a kesudiót, az olívaolajat és a sót, majd az egészet krémesre turmixoljuk és egy csatos üvegbe pakoljuk. Tésztákhoz, melegszendvicskrémnek, leves sűrítéséhez és/vagy bármilyen szendóhoz is felhasználhatjuk. A hűtőben 1 hétig eláll.

Paradicsompesztó
Paradicsompesztó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

A vitaminoktól kicsattanó zöldségkrémekkel egyszerűen lehetetlen betelni! Ahány zöldség, annyiféle variációban el lehet készíteni ezeket az isteni kencéket, így ha akarnánk, akár az év minden egyes napján újabb és újabb krémeket próbálhatnánk ki! Ha villámgyors reggelinek vagy vacsorának valót kerestek, ami még egészséges is, és bejött ez a paradicsomos csoda, akkor feltétlenül próbáljátok ki ezeket az ínycsiklandó zöldséges kencéket is:

Fokhagymás karfiolkrém

Lilahagymás-babkrémes pirítós

Ajvár

Citromos zöldborsókrém

Ha tetszett a Paradicsompesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept