Hozzávalók
- 1 konzerv vörösbab (400 g)
- ½ fej lila hagyma
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 ek natúr joghurt
- olívaolaj
A tálaláshoz
- pirítós kenyér
Hozzávalók
- 1 konzerv vörösbab (400 g)
- ½ fej lila hagyma
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 ek natúr joghurt
- olívaolaj
A tálaláshoz
- pirítós kenyér
A babot lecsepegtetjük, és egy villa segítségével összetörjük. Nem baj, ha maradnak benne kisebb-nagyobb darabok.
A lila hagymát nagyon apró kockára vágjuk, és belekeverjük a krémbe a joghurttal együtt. Erősen sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy gerezd fokhagymát, belefacsarjuk fél citrom levét, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
A kenyereket száraz serpenyőben vagy hagyományos kenyérpirítóban megpirítjuk, és rákanalazzuk a krémet. Egy kis olívaolajjal meglocsoljuk.
Ha tetszett a lila hagymás-babkrémes pirítós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!