A parasztos krumplis pogácsa a vidéki otthonok népszerű étele volt. Minden megtalálható volt hozzá a háztartásban, és mindenhez lehetett fogyasztani. Mutatjuk is, hogyan készül!
A burgonyát meghámozzuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Fontos, hogy a víz jó sós legyen, hogy a krumpli átvegye azt. Ha megpuhult, leszűrjük, és még forrón áttörjük krumplinyomóval. Érdemes megkóstolni, hogy elég sós-e, ha nem, akkor még pótolható.
A lisztet tálba szitáljuk és elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a kihűlt krumplit.
Az egészet összegyúrjuk. Jól gyúrható, viszonylag puha tésztát kell kapnunk.
Enyhén lisztezett felületen kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, 5 cm-es pogácsaszaggatóval mintázzuk a tetejét, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és újra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, míg szép pirosak lesznek.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Hűtési idő: 30 perc
- Sütési idő: kb. 20 perc