Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 250 g túró
- 250 g vaj
- 250 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 125 g trappista sajt
- 1 db tojás
- 25 g friss élesztő
- 1 ½ tk só
A tetejére
- 1 db tojás
- 125 g trappista sajt
Sajtos-túrós pogácsa
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 250 g túró
- 250 g vaj
- 250 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 125 g trappista sajt
- 1 db tojás
- 25 g friss élesztő
- 1 ½ tk só
A tetejére
- 1 db tojás
- 125 g trappista sajt
A sajtos-túrós pogácsához a túrót egy tálba tesszük, nagy lyukú reszelőn keresztül belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a lisztet, a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, a tojást, belemorzsoljuk az élesztőt, sózzuk, és az egészet tésztává gyúrjuk a kezünkkel. Lefóliázzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk és egy 3 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kis pogácsákat szaggatunk belőle. Tepsire sorakoztatjuk, hagyjuk még 20 percet kelni, majd lekenjük a tetejét a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: 1 óra 20 perc
- Sütési idő: 15-20 perc
Ha tetszett a sajtos-túrós pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Vendégváró finom falatokat keresel? A sajtos-túrós pogácsa mellé ezeket ajánljuk!
Sajtos-kolbászos vendégváró falatok