A parasztreggelihez a krumplit megtisztítjuk és kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A szalonnaszeleteket bevagdossuk kakastaréj alakban, és közepesen forró serpenyőben kisütjük a zsírját. Félidőnél, amikor fordítunk egyet a szalonnán, hozzáadjuk a kolbászkarikákat is. Ha megsült a szalonna, azokat kivesszük, hozzáadjuk a kolbászhoz a szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és közepes hőfokon addig sütjük, amíg a kolbász és a hagyma meg nem sül.
Felkapcsoljuk magasra a hőfokot, hozzáadjuk a felvert tojásokat és a krumplit, ha kell, enyhén megsózzuk (mert ugye a szalonna és a kolbász is sós), és erős hőfokon a kívánt készültségi szinttől függően kb. 1 perc alatt készre sütjük. Én nem szeretem kiszárítani a tojást, nektek is ezt javaslom, de kinek hogy tetszik. Tálalásnál rátesszük a megsült szalonnaszeleteket, megszórjuk frissen aprított snidlinggel és fűszerpaprikával, és friss kenyérrel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc