Street Kitchen

Pastaallagombapaprikás

Pasta alla gombapaprikás

Hozzávalók
2 fej
hagyma
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
(kisebb)
5 ek
olaj
1.5 ek
pirospaprika
1 tk
kömény
0.5 db
paradicsom
700 ml
víz
1
nagy üveges gomba
(650 g)
1 kis csokor
fagyasztott petrezselyem
150 g
tejföl
500 g
penne vagy valamilyen rövid tészta
A tálaláshoz
tejföl

Elkészítés

Az aprított hagymát, fokhagymát, paprikát szinte már barnára pirítjuk az olajon, majd rászórjuk a pirospaprikát és a köményt, elkeverjük. Ezután jöhet rá a paradicsom, majd a víz, és egy botmixerrel átmegyünk az egészen.

A gombát leszűrjük, átmossuk, és hozzákeverjük a szafthoz az aprított petrezselyemmel együtt, így rotyogtatjuk alacsony hőmérsékleten 10-20 percet. Hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt, majd főtt tésztával fogyasztjuk. Tálaláskor ízlés szerint tehetünk még rá tejfölt.

Pasta alla gombapaprikás

www.streetkitchen.hu

Átmentek anyucihoz, vagy a nagymamához és ahogy beléptek, a frissen gőzölgő gombapaprikás illata csap meg, amihez már csak egy jó kis nokedli kell - ismerős a kép? Hát, most nem ez fog történni. Ez a bezárkózott ember gombapaprikása, ami szuper egyszerű, köretnek pedig tökéletes lesz a tészta - igazából bármelyik típus a felhalmozott 2 tonna tésztából, de nálunk ezúttal pennére esett a választás. Tipp: Ha esetleg fagyasztott gombátok van üveges helyett, ne essetek pánikba, azzal is tökéletesen működik a dolog.

Hozzávalók

5 főre
2 fej
hagyma
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
(kisebb)
5 ek
olaj
1.5 ek
pirospaprika
1 tk
kömény
0.5 db
paradicsom
700 ml
víz
1
nagy üveges gomba
(650 g)
1 kis csokor
fagyasztott petrezselyem
150 g
tejföl
500 g
penne vagy valamilyen rövid tészta
A tálaláshoz
tejföl

Az aprított hagymát, fokhagymát, paprikát szinte már barnára pirítjuk az olajon, majd rászórjuk a pirospaprikát és a köményt, elkeverjük. Ezután jöhet rá a paradicsom, majd a víz, és egy botmixerrel átmegyünk az egészen.

A gombát leszűrjük, átmossuk, és hozzákeverjük a szafthoz az aprított petrezselyemmel együtt, így rotyogtatjuk alacsony hőmérsékleten 10-20 percet. Hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt, majd főtt tésztával fogyasztjuk. Tálaláskor ízlés szerint tehetünk még rá tejfölt.

Pasta alla gombapaprikás

Ha tetszett a Pasta alla gombapaprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept