Tészták

Pastaédesköménnyelésszalámival

Pasta édesköménnyel és szalámival

Hozzávalók
A tésztához
300 g
liszt
3 db
tojás
1 - 2 ek
víz
A szószhoz
4 - 5 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kisebb)
3 - 4 gerezd
fokhagyma
200 g
téliszalámi
1 tk
édesköménymag
400 g
konzerv darabolt paradicsom
200 ml
víz
só, bors
1 ek
fehérborecet
frissen reszelt parmezán

Elkészítés

A tésztát dagasztógéppel vagy kézzel homogénre gyúrjuk, és 20 percre hűtőbe tesszük. A pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, megvárjuk, amíg szoba-hőmérsékletű nem lesz, és nyújtógéppel a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, majd az így kapott hosszú lapot kb. 2 cm vastagságú „szalagokra” vágjuk egy derelyevágóval.

A szószhoz egy kevés olívaolajon elkezdjük párolni az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor üvegesre pirultak, beledobjuk az felkockázott téliszalámit az édesköménymaggal, és 3-4 percig pirítjuk. Beleöntjük a darabolt paradicsomot és a vizet, majd sóval, borssal és fehérborecettel ízesítjük.

Közben egy lábasban kifőzzük a tésztát (1,5-2 perc), leszűrjük, a tészta főzővizéből 1 decit hozzáadunk a mártáshoz, és nagy lángon átforraljuk. Reszelünk bele jó sok parmezánt, hozzáadjuk a tésztát, és alaposan összeforgatjuk az egészet.

Pasta édesköménnyel és szalámival

www.streetkitchen.hu

Csak nézzetek rá erre a kajára, és rögtön látni fogjátok, hogy mi a lényege: a cucc! Ami echte téliszalámival és édesköménnyel van felturbózva, és bár előbbi ugyan magyar, de veri az olasz rokonokat.

Hozzávalók

2 főre
A tésztához
300 g
liszt
3 db
tojás
1 - 2 ek
víz
A szószhoz
4 - 5 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kisebb)
3 - 4 gerezd
fokhagyma
200 g
téliszalámi
1 tk
édesköménymag
400 g
konzerv darabolt paradicsom
200 ml
víz
só, bors
1 ek
fehérborecet
frissen reszelt parmezán

A tésztát dagasztógéppel vagy kézzel homogénre gyúrjuk, és 20 percre hűtőbe tesszük. A pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, megvárjuk, amíg szoba-hőmérsékletű nem lesz, és nyújtógéppel a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, majd az így kapott hosszú lapot kb. 2 cm vastagságú „szalagokra” vágjuk egy derelyevágóval.

A szószhoz egy kevés olívaolajon elkezdjük párolni az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor üvegesre pirultak, beledobjuk az felkockázott téliszalámit az édesköménymaggal, és 3-4 percig pirítjuk. Beleöntjük a darabolt paradicsomot és a vizet, majd sóval, borssal és fehérborecettel ízesítjük.

Közben egy lábasban kifőzzük a tésztát (1,5-2 perc), leszűrjük, a tészta főzővizéből 1 decit hozzáadunk a mártáshoz, és nagy lángon átforraljuk. Reszelünk bele jó sok parmezánt, hozzáadjuk a tésztát, és alaposan összeforgatjuk az egészet.

Pasta édesköménnyel és szalámival

Ha tetszett a Pasta édesköménnyel és szalámival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept