Tarhonyás egytálétel

Pásztortarhonya

Pásztortarhonya

Hozzávalók
50 g
füstölt mangalica-zsírszalonna
4 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
100 g
füstölt kolbász
50 g
füstölt tarja
500 g
sertéslapocka
1 tk
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
tv-paprika
(80 g/db)
700 ml
alaplé
250 g
dörzstarhonya
3 db
burgonya
(100 g/db)
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 db
hegyes-erős paprika

Elkészítés

A pásztortarhonya recept első lépéseként a szalonnát apró kockára vágjuk, majd lassú tűzön elkezdjük lepirítani a zsíron. A keletkezett zsiradékból egy keveset félreteszünk a tarhonya piritásához. A maradékra rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és egy csipet sót. Amikor a hagymánk már szépen lepirult, akkor belereszelejük a fokhagymát és egész picit pirítjuk. Mehet rá a felkarikázott kolbász, a felkockázott tarja és a szintén kockákra vágott lapocka. Az egészet addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, közben sózzuk, borsozzuk. 

Lehúzzuk a gázról és megszórjuk a fűszerpaprikával és az őrölt köménnyel, alaposan elkeverjük, majd visszarakjuk a tűzre és egészen picit pirítjuk tovább, vigyázva, nehogy megégessük a fűszerpaprikát. Ezután rádobjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, kb. 5 percig pirítjuk, majd felöntjük 200 ml alaplével. Zsírjára pirítjuk a lábos tartalmát és levesszük a tűzről. 

Egy serpenyőben, a félretett zsíron megpirítjuk a tarhonyát, közben pedig kb. 2 cm-es kockákra vágjuk a megtisztított burgonyát. A krumplit és a lepirított tarhonyát is a húsos alaphoz adjuk a maradék alaplé társaságában, és kevergetve kb. 40 percig főzzük.

Akkor jó a pásztortarhonyánk, ha épp annyi levet fő el, hogy még szaftos-ragacsos marad az étel. Közben természetesen folyamatosan kóstoljuk és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor megszórjuk aprított petrezselyemmel és pár karika hegyes-erőssel díszítjük. 

pasztortarhonya-recept
Pásztortarhonya recept (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Kihasználva a jó időt, most nem az SK bázisán dobtam össze egy király kajcsit, hanem a természet lágy ölén. :D

Hozzávalók

4 főre
50 g
füstölt mangalica-zsírszalonna
4 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
100 g
füstölt kolbász
50 g
füstölt tarja
500 g
sertéslapocka
1 tk
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
tv-paprika
(80 g/db)
700 ml
alaplé
250 g
dörzstarhonya
3 db
burgonya
(100 g/db)
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 db
hegyes-erős paprika

A pásztortarhonya recept első lépéseként a szalonnát apró kockára vágjuk, majd lassú tűzön elkezdjük lepirítani a zsíron. A keletkezett zsiradékból egy keveset félreteszünk a tarhonya piritásához. A maradékra rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és egy csipet sót. Amikor a hagymánk már szépen lepirult, akkor belereszelejük a fokhagymát és egész picit pirítjuk. Mehet rá a felkarikázott kolbász, a felkockázott tarja és a szintén kockákra vágott lapocka. Az egészet addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, közben sózzuk, borsozzuk. 

Lehúzzuk a gázról és megszórjuk a fűszerpaprikával és az őrölt köménnyel, alaposan elkeverjük, majd visszarakjuk a tűzre és egészen picit pirítjuk tovább, vigyázva, nehogy megégessük a fűszerpaprikát. Ezután rádobjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, kb. 5 percig pirítjuk, majd felöntjük 200 ml alaplével. Zsírjára pirítjuk a lábos tartalmát és levesszük a tűzről. 

Egy serpenyőben, a félretett zsíron megpirítjuk a tarhonyát, közben pedig kb. 2 cm-es kockákra vágjuk a megtisztított burgonyát. A krumplit és a lepirított tarhonyát is a húsos alaphoz adjuk a maradék alaplé társaságában, és kevergetve kb. 40 percig főzzük.

Akkor jó a pásztortarhonyánk, ha épp annyi levet fő el, hogy még szaftos-ragacsos marad az étel. Közben természetesen folyamatosan kóstoljuk és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor megszórjuk aprított petrezselyemmel és pár karika hegyes-erőssel díszítjük. 

pasztortarhonya-recept
Pásztortarhonya recept (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70 perc

Ha tetszett a Pásztortarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept