Fantasztikus desszertek

Pekándiós-karamelláscsiga

Pekándiós-karamellás csiga

Hozzávalók
A csigához
200 ml
meleg tej
4 g
szárított élesztő
500 g
liszt
2 db
tojás
95 g
cukor
2 csipet
125 g
puha vaj
A karamellás réteghez
75 g
vaj
200 g
barna cukor
50 ml
tejszín
100 g
pekándió
A töltelékhez
50 g
puha vaj
150 g
barna cukor
1.5 ek
fahéj

Elkészítés
A tésztához a szárított élesztőt a tejben elkeverjük egy evőkanál cukorral (amit az egész cukor mennyiségből veszünk ki) és megvárjuk, amíg egy kicsit felfut. A lisztet, tojást és a maradék cukrot egy nagy keverőtálba tesszük. Beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összedolgozni. Ha egy kicsit összeállt, belekeverjük a sót és eldolgozzuk benne a vajat. 5-6 percig dagasztjuk. Ezután egy tálban hagyjuk letakarva 1 órán át kelni.
Amíg kel a tészta, megcsináljuk a karamellás réteget: megolvasztjuk a vajat egy gyorsforralóban, belekeverjük a cukrot és a tejszínt. Addig melegítjük, amíg egynemű masszát nem kapunk. Nem kell, hogy megkaramellizálódjon, mert a sütőben úgy is meg fog. A karamellt a tepsibe öntjük. Beleszórjuk a pekándiót egyenletesen úgy, hogy mindenhova jusson.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
pekándiós csiga[/caption]Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán, kb. fél cm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a vajjal és egyenletesen megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral. Feltekerjük, majd a széleit levágjuk és 12 egyenlő csigát vágunk belőle. A csigákat a tepsibe rakjuk (amibe már előzőleg belekerült a pekándió és a karamell is). 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Kb. 10 percet hagyjuk állni, utána egy tálcára kiborítva tálaljuk.Ha tetszett a pekándiós csiga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Cukor, pekándió, vaj és még egy kis cukor. Kb. így tudnám jellemezni ezt a brutál finom, puha csigát, amitől mindenki annyira el volt ájulva, hogy azon a héten kétszer sütöttem meg. :D

Hozzávalók

1 25x30 cm-es tepsihez
A csigához
200 ml
meleg tej
4 g
szárított élesztő
500 g
liszt
2 db
tojás
95 g
cukor
2 csipet
125 g
puha vaj
A karamellás réteghez
75 g
vaj
200 g
barna cukor
50 ml
tejszín
100 g
pekándió
A töltelékhez
50 g
puha vaj
150 g
barna cukor
1.5 ek
fahéj
A tésztához a szárított élesztőt a tejben elkeverjük egy evőkanál cukorral (amit az egész cukor mennyiségből veszünk ki) és megvárjuk, amíg egy kicsit felfut. A lisztet, tojást és a maradék cukrot egy nagy keverőtálba tesszük. Beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összedolgozni. Ha egy kicsit összeállt, belekeverjük a sót és eldolgozzuk benne a vajat. 5-6 percig dagasztjuk. Ezután egy tálban hagyjuk letakarva 1 órán át kelni.
Amíg kel a tészta, megcsináljuk a karamellás réteget: megolvasztjuk a vajat egy gyorsforralóban, belekeverjük a cukrot és a tejszínt. Addig melegítjük, amíg egynemű masszát nem kapunk. Nem kell, hogy megkaramellizálódjon, mert a sütőben úgy is meg fog. A karamellt a tepsibe öntjük. Beleszórjuk a pekándiót egyenletesen úgy, hogy mindenhova jusson.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
pekándiós csiga[/caption]Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán, kb. fél cm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a vajjal és egyenletesen megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral. Feltekerjük, majd a széleit levágjuk és 12 egyenlő csigát vágunk belőle. A csigákat a tepsibe rakjuk (amibe már előzőleg belekerült a pekándió és a karamell is). 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Kb. 10 percet hagyjuk állni, utána egy tálcára kiborítva tálaljuk.Ha tetszett a pekándiós csiga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Pekándiós-karamellás csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept