Alapreceptek

Pezsgősáfonyalekvár

Pezsgős áfonyalekvár

Hozzávalók
500 g
áfonya
200 g
cukor
200 ml
pezsgő
0.5 db
citrom leve

Elkészítés
Az áfonyát a cukorral és a pezsgővel feltesszük egy edényben forralni. Mikor kissé összeestek az áfonyaszemek, áttörjük őket villával, és kb. 15 percig főzzük még, hogy elkezdjen besűrűsödni. Belecsepegtetjük a citrom levét, átkeverjük és még forrón, csírátlanított üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a fedőket, 5-10 percre fejjel lefelé állítjuk őket, és kész is.
Ha tetszett a pezsgős áfonyalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Szent meggyőződésem, hogy aki nem kedveli a pezsgőt, az is imádni fogja ezt az áfonyalekvárt. Persze nem szeretnék senkit sem rászoktatni az alkoholfogyasztásra, de tényleg baromira feldobja ezt a lekvárt az a kis plusz pezsitartalom!

Hozzávalók

2 db 2 dl-es üveghez
500 g
áfonya
200 g
cukor
200 ml
pezsgő
0.5 db
citrom leve
Az áfonyát a cukorral és a pezsgővel feltesszük egy edényben forralni. Mikor kissé összeestek az áfonyaszemek, áttörjük őket villával, és kb. 15 percig főzzük még, hogy elkezdjen besűrűsödni. Belecsepegtetjük a citrom levét, átkeverjük és még forrón, csírátlanított üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a fedőket, 5-10 percre fejjel lefelé állítjuk őket, és kész is.
Ha tetszett a pezsgős áfonyalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Pezsgős áfonyalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept