Karácsony

Pezsgős-gesztenyéspulykaragu

Pezsgős-gesztenyés pulykaragu

Hozzávalók
700 g
pulykamell
2 db
salottahagyma
1 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olívaolaj
2 - 3 dl
tejszín (zsíros)
1.5 - 2 dl
száraz pezsgő
2 ág
friss kakukkfű
1 marék
előfőzött gesztenye (akár mélyfagyasztott, akár zacskós tartósított)
friss petrezselyem
só, bors
1 ek
vaj

Elkészítés
A sózott, borsozott, csíkokra vágott húst több részletben egy kis olajon előpirítjuk, majd félretesszük őket. Visszavesszük a lángot és a visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat, amin megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a pezsgővel és hagyjuk, hogy kb. a fele epárologjon, és egy jó kis intenzív eszencia alakuljon ki. Visszapakoljuk a húsokat, kissé sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, mellé dobjuk a kakukkfüvet és kb. 40 percig, alacsony lángon, fedő alatt hagyjuk puhára főni. Ha nagyon elfőtt volna a levét, akkor egy kis tejszínnel vagy vízzel megtoldjuk. Az utolsó 10 percben beledobjuk az előfőzött gesztenyét is. Rizzsel tálaljuk és friss petrezselyemmel szórjuk meg.
img_2711.jpg

www.streetkitchen.hu

Hihetetlen selymes, elegáns és piszok egyszerű elkészíteni ezt a pezsgős gesztenyés pulykaragut. Ha pulykát ennétek az ünnepekkor, akkor ez a ti receptetek!

Hozzávalók

4 főre
700 g
pulykamell
2 db
salottahagyma
1 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olívaolaj
2 - 3 dl
tejszín (zsíros)
1.5 - 2 dl
száraz pezsgő
2 ág
friss kakukkfű
1 marék
előfőzött gesztenye (akár mélyfagyasztott, akár zacskós tartósított)
friss petrezselyem
só, bors
1 ek
vaj
A sózott, borsozott, csíkokra vágott húst több részletben egy kis olajon előpirítjuk, majd félretesszük őket. Visszavesszük a lángot és a visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat, amin megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a pezsgővel és hagyjuk, hogy kb. a fele epárologjon, és egy jó kis intenzív eszencia alakuljon ki. Visszapakoljuk a húsokat, kissé sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, mellé dobjuk a kakukkfüvet és kb. 40 percig, alacsony lángon, fedő alatt hagyjuk puhára főni. Ha nagyon elfőtt volna a levét, akkor egy kis tejszínnel vagy vízzel megtoldjuk. Az utolsó 10 percben beledobjuk az előfőzött gesztenyét is. Rizzsel tálaljuk és friss petrezselyemmel szórjuk meg.
img_2711.jpg

Ha tetszett a Pezsgős-gesztenyés pulykaragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept