Ázsiai kaják

Pholeves,ahogyLajoskészíti

Pho leves, ahogy Lajos készíti

Hozzávalók
2.5 kg
marhacsont
1 kg
marhafarok
600 g
marhalábszár
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 fej
fokhagyma
1 ek
édesköménymag
1 ek
koriandermag
2 ek
egész bors
2 rúd
fahéj
10 db
csillagánizs
1 ek
kókuszvirágcukor
5
cm gyömbér
3 ek
halszósz
1 db
citromnád
250 g
széles metélt rizstészta
120 g
babcsíra
4 szál
újhagyma
3 db
thai piros chili
3 db
thai zöld chili
1 db
pak choi
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
menta
1 csokor
koriander
3 db
lime

Elkészítés

A pho leves recept első lépéseként a marhacsontot, a feldarabolt marhafarkat és a megtisztított lábszárat a leeső nyesedékekkel együtt egy nagy fazék forró sós vízbe rakjuk. Felforraljuk, majd 1 perc forralás után kivesszük a csontokat, az apróbb darabokat leszűrjük és átmossuk, a levet pedig kiöntjük. 

A fazekat kiöblítjük, szárazra töröljük és megpirítjuk benne a héjastól félbevágott vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a fűszereket is, és további 1 perc pirítás után felöntjük 5 l forró vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a megmosott gyömbért egészben, és a halszószt. 

pho-leves-ahogy-lajos-kesziti
Pho leves, ahogy Lajos készíti (Fotó: Street Kitchen)

Visszapakoljuk az alapba a csontokat és a húst, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. 

Sózzuk, belerakjuk a citromnádat, majd gyöngyözve 8 órán keresztül főzzük. A húst 4 óra főzés után eltávolítjuk a levesből és félretesszük. 

A rizstésztát hideg vízbe áztatjuk és hűtőbe rakjuk. Mikor már majdnem letelt a leves főzési ideje, előkészítjük a levesbetéteket. A babcsírát gyöngyöző sós vízben leforrázzuk, majd ugyanebben a vízben 1 perc alatt kifőzzük a beáztatott rizstésztát is. Felkarikázzuk az újhagymát és a kétféle chilit, és a pak choit is felszeleteljük. 

A pho leves recept tálalása:

A kész levesből kiszedjük a csontokat, lekanalazzuk a tetejéről a zsírt, és kis pihentetés és ülepítés után leszűrjük. Tálba szedünk a rizstésztából, erre jöhet pár vékony szelet marhalábszár és egy adag babcsíra. Szórunk bele az újhagymából, a pak choiból és a chilikből, majd tépkedünk bele pár levél bazsalikomot, mentát és koriandert. A tányér tartalmát felöntjük a forró levesünkkel, és lime-gerezdekkel tálaljuk.

pho-leves-ahogy-lajos-kesziti
Pho leves, ahogy Lajos készíti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 9 óra

www.streetkitchen.hu

Nemrég jártam Vietnámban, ahol jobbnál jobb pho leveseket kóstoltam. Most elhoztam a saját verziómat is, amit ugyan sok idő elkészíteni, de teljes mértékben érdemes otthon is nekiállni.

Hozzávalók

8 főre
2.5 kg
marhacsont
1 kg
marhafarok
600 g
marhalábszár
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 fej
fokhagyma
1 ek
édesköménymag
1 ek
koriandermag
2 ek
egész bors
2 rúd
fahéj
10 db
csillagánizs
1 ek
kókuszvirágcukor
5
cm gyömbér
3 ek
halszósz
1 db
citromnád
250 g
széles metélt rizstészta
120 g
babcsíra
4 szál
újhagyma
3 db
thai piros chili
3 db
thai zöld chili
1 db
pak choi
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
menta
1 csokor
koriander
3 db
lime

A pho leves recept első lépéseként a marhacsontot, a feldarabolt marhafarkat és a megtisztított lábszárat a leeső nyesedékekkel együtt egy nagy fazék forró sós vízbe rakjuk. Felforraljuk, majd 1 perc forralás után kivesszük a csontokat, az apróbb darabokat leszűrjük és átmossuk, a levet pedig kiöntjük. 

A fazekat kiöblítjük, szárazra töröljük és megpirítjuk benne a héjastól félbevágott vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a fűszereket is, és további 1 perc pirítás után felöntjük 5 l forró vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a megmosott gyömbért egészben, és a halszószt. 

pho-leves-ahogy-lajos-kesziti
Pho leves, ahogy Lajos készíti (Fotó: Street Kitchen)

Visszapakoljuk az alapba a csontokat és a húst, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. 

Sózzuk, belerakjuk a citromnádat, majd gyöngyözve 8 órán keresztül főzzük. A húst 4 óra főzés után eltávolítjuk a levesből és félretesszük. 

A rizstésztát hideg vízbe áztatjuk és hűtőbe rakjuk. Mikor már majdnem letelt a leves főzési ideje, előkészítjük a levesbetéteket. A babcsírát gyöngyöző sós vízben leforrázzuk, majd ugyanebben a vízben 1 perc alatt kifőzzük a beáztatott rizstésztát is. Felkarikázzuk az újhagymát és a kétféle chilit, és a pak choit is felszeleteljük. 

A pho leves recept tálalása:

A kész levesből kiszedjük a csontokat, lekanalazzuk a tetejéről a zsírt, és kis pihentetés és ülepítés után leszűrjük. Tálba szedünk a rizstésztából, erre jöhet pár vékony szelet marhalábszár és egy adag babcsíra. Szórunk bele az újhagymából, a pak choiból és a chilikből, majd tépkedünk bele pár levél bazsalikomot, mentát és koriandert. A tányér tartalmát felöntjük a forró levesünkkel, és lime-gerezdekkel tálaljuk.

pho-leves-ahogy-lajos-kesziti
Pho leves, ahogy Lajos készíti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 9 óra

Ha tetszett a Pho leves, ahogy Lajos készíti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept