A pikáns egészben sült karfiol narancsos tahinivel és almás tabuléval elkészítéséhez a quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben feltesszük főni és mikor az összes vizet magába szívta, lekapcsoljuk a tűzhelyet és lefedve hagyjuk még gőzölődni.
A retket és az almát kis kockákra, az újhagymát pedig vékony karikákra vágjuk és egy keverőtálba szórjuk. A petrezselymet felaprítjuk és ez is mehet a keverőtálba, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az olívaolajjal, valamint a citrom reszelt héjával és kifacsart levével.
A bébispenótot bő, sós, forrásban lévő vízbe dobjuk pár másodpercre, majd leszűrjük és ezt is hozzákeverjük a zöldséges alaphoz a megpuhult quinoával együtt. Alaposan elkeverjük és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Az egészben sült karfiolhoz a karfiolfejet sós, forrásban lévő vízben előfőzzük kb. 5 perc alatt.
Közben a megtisztított zellergumót, karalábét és répát 1-2 cm-es kockákra vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk és alaposan átforgatjuk.
A karfiolra kerülő páchoz a puha margarint egy tálban kikeverjük a szójaszósszal, a tahinivel, az olívaolajjal, a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, a currypasztával és a csípős pasztával.
Az előfőzött karfiolt a felkockázott gyökérzöldségek mellé tesszük a tepsire és alaposan lekenjük a páccal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük gőzfunkción, és kb. 30 perc alatt készre sütjük a zöldségeket. Tipp: ha marad egy kevés a karfiolhoz használt pikáns pácból, akkor dobj össze belőle egy ropogós csicseriborsót!
A narancsos tahinihez a narancs levét kifacsarjuk, majd leturmixoljuk a tahinivel, a fokhagymával, sóval és borssal együtt.
A megsült gyökérzöldségkockákat egy tálba dobjuk a margarinnal, a zabtejjel, sóval és borssal együtt, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szeretnétek, át is szűrhetitek, hogy még krémesebb végeredményt kapjatok.
A kész pürét kikenjük egy tányérra, rakunk rá egy szeletet a sült karfiolból, pakolunk mellé a tabuléból, végül pedig meglocsoljuk az öntettel és szórunk rá egy kis felaprított petrezselymet is.
Pikánsegészbensültkarfiolnarancsostahinivelésalmástabuléval
Ez egy igazi közel-keleti lakoma, ami annyira megvadítja majd a spanokat az újhullámos húsvéti csemegézésen, hogy csak na! Szuper színes, fenntartható, finom és még egészséges is!
A sült karfiol már önmagában is izgalmas, de ebben a receptben egészen új arcát mutatja meg. A pikáns pác, a narancsos tahini és az almás tabulé együtt egy friss, színes és laktató fogást alkot.
Hozzávalók
A tabuléhoz
A sült karfiolhoz
A gyökérzöldségpüréhez
A narancsos tahinihez
A tálaláshoz
Elkészítés
A pikáns egészben sült karfiol narancsos tahinivel és almás tabuléval elkészítéséhez a quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben feltesszük főni és mikor az összes vizet magába szívta, lekapcsoljuk a tűzhelyet és lefedve hagyjuk még gőzölődni.
A retket és az almát kis kockákra, az újhagymát pedig vékony karikákra vágjuk és egy keverőtálba szórjuk. A petrezselymet felaprítjuk és ez is mehet a keverőtálba, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az olívaolajjal, valamint a citrom reszelt héjával és kifacsart levével.
A bébispenótot bő, sós, forrásban lévő vízbe dobjuk pár másodpercre, majd leszűrjük és ezt is hozzákeverjük a zöldséges alaphoz a megpuhult quinoával együtt. Alaposan elkeverjük és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Az egészben sült karfiolhoz a karfiolfejet sós, forrásban lévő vízben előfőzzük kb. 5 perc alatt.
Közben a megtisztított zellergumót, karalábét és répát 1-2 cm-es kockákra vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk és alaposan átforgatjuk.
A karfiolra kerülő páchoz a puha margarint egy tálban kikeverjük a szójaszósszal, a tahinivel, az olívaolajjal, a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, a currypasztával és a csípős pasztával.
Az előfőzött karfiolt a felkockázott gyökérzöldségek mellé tesszük a tepsire és alaposan lekenjük a páccal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük gőzfunkción, és kb. 30 perc alatt készre sütjük a zöldségeket. Tipp: ha marad egy kevés a karfiolhoz használt pikáns pácból, akkor dobj össze belőle egy ropogós csicseriborsót!
A narancsos tahinihez a narancs levét kifacsarjuk, majd leturmixoljuk a tahinivel, a fokhagymával, sóval és borssal együtt.
A megsült gyökérzöldségkockákat egy tálba dobjuk a margarinnal, a zabtejjel, sóval és borssal együtt, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szeretnétek, át is szűrhetitek, hogy még krémesebb végeredményt kapjatok.
A kész pürét kikenjük egy tányérra, rakunk rá egy szeletet a sült karfiolból, pakolunk mellé a tabuléból, végül pedig meglocsoljuk az öntettel és szórunk rá egy kis felaprított petrezselymet is.

A pikáns egészben sült karfiol narancsos tahinivel és almás tabuléval receptje után is tudunk még extra vegán kajákat felsorakoztatni, csak figyelj! :)
Ha tetszett a Pikáns egészben sült karfiol narancsos tahinivel és almás tabuléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!