Fantasztikus desszertek

Pinacoladatorta

Pina colada torta

Hozzávalók
A tésztához:
185 g
szobahőmérsékletű vaj
160 ml
kókusztej
240 g
cukor
3 db
tojás
1 csipet
10 g
sütőpor
5 ek
pirított kókuszreszelék
230 g
liszt
A krémhez:
100 g
porcukor
750 g
mascarpone
100 g
puha vaj
4 ek
pirított kókuszreszelék
0.25 db
ananász kockára vágva
1 db
lime
A díszítéshez:
kókuszchips
ananász

Elkészítés
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, kókusztejet, majd a többi hozzávalót is. 3 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A krémhez a porcukrot kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a mascarponét, kókuszreszeléket, a lime kifacsart levét és lereszelt héját.A kihűlt lapok kicsit púposabb tetejét egyenesre vágjuk. Az első lapra kenünk egy adag krémet, rászórunk ananászdarabokat, erre jön egy piskóta, megint krém, ananászdarabok, végül a harmadik réteg piskóta, amit bevonunk a maradék krémmel. Pirított kókuszchipsszel és ananászdarabokkal díszíthetjük.

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretné a kókuszt és az ananászt együtt?:P Süssétek meg ebben a szuper krémes tortában, biztos, hogy nem fogtok csalódni! :P

Hozzávalók

1 db 18 cm átmérőjű tortához
A tésztához:
185 g
szobahőmérsékletű vaj
160 ml
kókusztej
240 g
cukor
3 db
tojás
1 csipet
10 g
sütőpor
5 ek
pirított kókuszreszelék
230 g
liszt
A krémhez:
100 g
porcukor
750 g
mascarpone
100 g
puha vaj
4 ek
pirított kókuszreszelék
0.25 db
ananász kockára vágva
1 db
lime
A díszítéshez:
kókuszchips
ananász
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, kókusztejet, majd a többi hozzávalót is. 3 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A krémhez a porcukrot kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a mascarponét, kókuszreszeléket, a lime kifacsart levét és lereszelt héját.A kihűlt lapok kicsit púposabb tetejét egyenesre vágjuk. Az első lapra kenünk egy adag krémet, rászórunk ananászdarabokat, erre jön egy piskóta, megint krém, ananászdarabok, végül a harmadik réteg piskóta, amit bevonunk a maradék krémmel. Pirított kókuszchipsszel és ananászdarabokkal díszíthetjük.

Ha tetszett a Pina colada torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept