Olcsó ebédek

Pirítottcsirkeszárnykáposztástésztával

Pirított csirkeszárny káposztás tésztával
Pirított csirkeszárny káposztás tésztával

Hozzávalók
1 l
víz
200 g
kacsazsír
2 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt bors
1 csipet
morzsolt kakukkfű
1 tk
fűszerpaprika
1 ek
paradicsompüré
800 g
csirkeszárny
0.5 db
fejes káposzta
(2,4 kg/db)
2 ek
kristálycukor
80 ml
étolaj
bors
500 g
fodros kocka

Elkészítés
  1. Egy liter vizet mérünk egy lábasba, és hozzáadjuk a kacsazsírt, a fűszereket, a paradicsompürét és megsózzuk.

  2. Felforraljuk, hozzáadjuk a szárnyakat, és közepes lángon addig főzzük, amíg elpárolog alóla a víz. 

  3. A káposztás tésztához a káposztát lereszeljük, vagy darabolóban lezúzzuk.

  4. Egy nagyobb lábasban karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk az olajat, majd a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk és szép borostyánszínűre pirítjuk.

  5. Hozzákeverjük a sós vízben kifőzött, majd leszűrt tésztát.

  6. A csirkeszárnyak alól 4 evőkanál zsírt átszedünk egy nagyobb serpenyőbe, nagy lángon felhevítjük és lepirítjuk benne a puhára főtt szárnyakat.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy hosszú nap után nincs is jobb, mint lehuppanni az asztalhoz egy tányér csirkeszárnnyal és káposztás tésztával – ilyenkor minden gond egyszerűen eltűnik.

Ha valami igazán házias, mégis ütős fogásra vágysz, ez a kombó a tuti befutó: pirított csirkeszárny káposztás tésztával. Lépésről lépésre  megmutatja, hogyan lesz a szárny szaftos, a káposzta pedig pont olyan karamellás, mint a legjobb vasárnapi ebédeken.

Hozzávalók

4 adag
1 l
víz
200 g
kacsazsír
2 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt bors
1 csipet
morzsolt kakukkfű
1 tk
fűszerpaprika
1 ek
paradicsompüré
800 g
csirkeszárny
0.5 db
fejes káposzta
(2,4 kg/db)
2 ek
kristálycukor
80 ml
étolaj
bors
500 g
fodros kocka

Elkészítés

  1. Egy liter vizet mérünk egy lábasba, és hozzáadjuk a kacsazsírt, a fűszereket, a paradicsompürét és megsózzuk.

  2. Felforraljuk, hozzáadjuk a szárnyakat, és közepes lángon addig főzzük, amíg elpárolog alóla a víz. 

  3. A káposztás tésztához a káposztát lereszeljük, vagy darabolóban lezúzzuk.

  4. Egy nagyobb lábasban karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk az olajat, majd a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk és szép borostyánszínűre pirítjuk.

  5. Hozzákeverjük a sós vízben kifőzött, majd leszűrt tésztát.

  6. A csirkeszárnyak alól 4 evőkanál zsírt átszedünk egy nagyobb serpenyőbe, nagy lángon felhevítjük és lepirítjuk benne a puhára főtt szárnyakat.

Ha tetszett a Pirított csirkeszárny káposztás tésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept