Receptek

Pirítottmarhacsíkokrizzsel-Alegtutibbstirfry

Pirított marhacsíkok rizzsel - A legtutibb stir fry

Hozzávalók
0.5 tk
sütőpor
1 ek
víz
500 g
marha hátszín
2 db
kaliforniai paprika (1 zöld, 1 piros)
5 szál
újhagyma
200 g
rövid szemű rizs
1 ek
szezámmag
só, bors
A szószhoz
3 ek
szójaszósz
3 csapott ek
barna cukor
3 ek
rizsecet
2 ek
szezámolaj
2 ek
kukoricakeményítő
1 db
hüvelyknyi gyömbér
1 db
kis chili
2 gerezd
fokhagyma

Elkészítés
A húst feldaraboljuk: először hosszában, a rostokkal párhuzamosan vágjuk, majd fordítunk egyet rajta, és a rostokkal merőlegesen csíkokat vágunk belőle. Egy tálban összekeverjük a sütőporral és a vízzel és 10 percig pihentetjük. Addig csíkokra vágjuk a paprikákat és felkarikázzuk az újhagymát. A szószhoz egy tálban összekeverjük a szójaszószt, a barna cukrot, a rizsecetet, a szezámolajat és a kukoricakeményítőt. Ha ez megvan, jöhet a lereszelt gyömbér, a zúzott fokhagyma és az apróra vágott chili. A húst sózzuk, de óvatosan, mert a szójaszósz is sós, és borsozzuk. Két részletben sütjük, hogy minden oldaluk alaposan megpiruljon.[caption id="attachment_12159810" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]Forró serpenyőben, kevés olajon először 1 percig sütjük, majd további 1-2 percig rázogatva alaposan átpirítjuk és egy tálba félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk a paprikákat és az újhagymákat, majd rádobjuk a húst, és leöntjük a szósszal, összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson belőle. A rizst a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük. Tálalásnál a rizsre szedünk a zöldséges húsból és a tetejét megszórjuk szezámmaggal és az újhagyma felaprított zöldjével.

www.streetkitchen.hu

A stir fry egy kínai főzési technológia, ami abból áll, hogy egyenletesen felaprított alapanyagokat magas hőmérsékleten, dobálva és kevergetve sütnek. Az ízek így szuperül összeérnek és egy perfekt ízvilágú, pirított tésztát vagy rizst kapunk végeredéménynek. Anna most egy marhahúsos rizses receptet mutat nektek, amit érdemes lementeni, ha szeretitek az izgalmas ízeket!

Hozzávalók

2 főre
0.5 tk
sütőpor
1 ek
víz
500 g
marha hátszín
2 db
kaliforniai paprika (1 zöld, 1 piros)
5 szál
újhagyma
200 g
rövid szemű rizs
1 ek
szezámmag
só, bors
A szószhoz
3 ek
szójaszósz
3 csapott ek
barna cukor
3 ek
rizsecet
2 ek
szezámolaj
2 ek
kukoricakeményítő
1 db
hüvelyknyi gyömbér
1 db
kis chili
2 gerezd
fokhagyma
A húst feldaraboljuk: először hosszában, a rostokkal párhuzamosan vágjuk, majd fordítunk egyet rajta, és a rostokkal merőlegesen csíkokat vágunk belőle. Egy tálban összekeverjük a sütőporral és a vízzel és 10 percig pihentetjük. Addig csíkokra vágjuk a paprikákat és felkarikázzuk az újhagymát. A szószhoz egy tálban összekeverjük a szójaszószt, a barna cukrot, a rizsecetet, a szezámolajat és a kukoricakeményítőt. Ha ez megvan, jöhet a lereszelt gyömbér, a zúzott fokhagyma és az apróra vágott chili. A húst sózzuk, de óvatosan, mert a szójaszósz is sós, és borsozzuk. Két részletben sütjük, hogy minden oldaluk alaposan megpiruljon.[caption id="attachment_12159810" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]Forró serpenyőben, kevés olajon először 1 percig sütjük, majd további 1-2 percig rázogatva alaposan átpirítjuk és egy tálba félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk a paprikákat és az újhagymákat, majd rádobjuk a húst, és leöntjük a szósszal, összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson belőle. A rizst a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük. Tálalásnál a rizsre szedünk a zöldséges húsból és a tetejét megszórjuk szezámmaggal és az újhagyma felaprított zöldjével.

Ha tetszett a Pirított marhacsíkok rizzsel - A legtutibb stir fry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept