A pisztáciás-epres cupcake első lépéseként finomra daráljuk a pisztáciát, majd a lisztet összekeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Jól elkeverjük a száraz alapanyagokat, és félretesszük.
Egy robotgép üstjében kihabosítjuk a vajat a cukorral és a vaníliaaromával. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és addig keverjük, amíg ki nem habosodik az egész massza. Beleöntjük a joghurtot és a tejet is, elkeverjük, majd kanalanként a pisztáciás lisztkeveréket is belekeverjük, és csepegtetünk hozzá a zöld ételfestékből.
@streetkitchenhu Pisztáciás-epres cupcake🤩 #szponzoralttartalom #boschmum #mumdejo #boschhomehu #streetkitchen #nekedbe #foodie #foryoupage ♬ eredeti hang - streetkitchenhu
A masszát egyenlően elosztjuk a muffinpapírral bélelt muffinformába, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat és a sajtkrémet robotgéppel stabil krémmé habosítjuk, belekeverjük a porcukrot, a tejszínt és a liofilizált eperport. Csillagcsöves habzsákba tesszük, és a kihűlt cupcake-ek tetejére nyomjuk a krémet. Friss eperszeletekkel díszítjük, végül megszórjuk pisztáciatörettel.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 45 perc
- Sütési idő: 25-30 perc