Street food

Pizzaburger

Pizzaburger

Hozzávalók
A pizzatésztához
100 ml
víz
1 g
friss élesztő
4 g
kristálycukor
3 g
1 mk
olívaolaj + a kelesztéshez
160 g
00-s pizzaliszt
A húshoz
500 g
darált marhahús
só, bors
1 ek
worcester-szósz
A pizzaszószhoz
100 g
passzírozott paradicsom konzerv
só, bors
1 mk
morzsolt oregánó
1 tk
olívaolaj
Az összeállításhoz
1 db
vizes mozzarella
2 szelet
főtt-füstölt sonka
1 fej
gomba
4 levél
bazsalikom

Elkészítés

Így készül a pizzaburger.

A pizzaburgerhez a pontosan kimért langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk az olívaolajat is, és a keveréket a lisztre öntjük. Legalább 15-20 percig dolgozva simára dagasztjuk a tésztát.

A kidolgozott tésztát egy vékonyan kiolajozott műanyag zacskóba tesszük. 10-12 fokos hűtőszekrénybe rakjuk 12-24 órára, vagy akár hosszabb időre is. Akkor lesz jó minőségű a pizzatésztánk, ha alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig kelesztjük.

A felhasználás előtt 4-6 órával korábban kivesszük a tésztát a hűtőből, majd kétfelé osztjuk, kigombócozzuk, kicsit átgyúrjuk, és lefedve 30-40 percig kelesztjük. A kigombócolt, megkelt bucit a pizzakemencében közepes hőfokon készre sütjük, majd félretesszük pihenni.

A húst sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk a Worcester-szósszal, két egyforma mennyiségre osztjuk, majd a pizzakemence felforróstott vaslapjára dobjuk és elkezdjük sütni. Mikor megfordítjuk, lekenjük a paradicsomszósszal, amit előtte sózunk, borsozunk, és elkeverjük benne az oregánót és az olívaolajat. Rátépkedünk a mozzarellából és dobunk rá pár szelet sonkát és gombát is. Visszatoljuk a vaslappal a kemencébe, és addig sütjük, míg kicsit megpirul rajta a sajt. 


Az összeállításnál kettévágjuk a bucinkat, belerakjuk a mindennel megpakolt húspogácsát, dobunk a tetejére pár levél bazsalikomot, és lezárjuk a buci tetejével. 

pizzaburger
Pizzaburger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Kelesztés: minimum 12 óra

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a duplán junk kaja egy kicsit olasz, egy kicsit amcsi és nagyon brutális! A haveroknak le fog esni az álla, milyen könnyen meg lehet nyerni egy pizza vs. hambi vitát.

Hozzávalók

2 darab burgerhez
A pizzatésztához
100 ml
víz
1 g
friss élesztő
4 g
kristálycukor
3 g
1 mk
olívaolaj + a kelesztéshez
160 g
00-s pizzaliszt
A húshoz
500 g
darált marhahús
só, bors
1 ek
worcester-szósz
A pizzaszószhoz
100 g
passzírozott paradicsom konzerv
só, bors
1 mk
morzsolt oregánó
1 tk
olívaolaj
Az összeállításhoz
1 db
vizes mozzarella
2 szelet
főtt-füstölt sonka
1 fej
gomba
4 levél
bazsalikom

Így készül a pizzaburger.

A pizzaburgerhez a pontosan kimért langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk az olívaolajat is, és a keveréket a lisztre öntjük. Legalább 15-20 percig dolgozva simára dagasztjuk a tésztát.

A kidolgozott tésztát egy vékonyan kiolajozott műanyag zacskóba tesszük. 10-12 fokos hűtőszekrénybe rakjuk 12-24 órára, vagy akár hosszabb időre is. Akkor lesz jó minőségű a pizzatésztánk, ha alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig kelesztjük.

A felhasználás előtt 4-6 órával korábban kivesszük a tésztát a hűtőből, majd kétfelé osztjuk, kigombócozzuk, kicsit átgyúrjuk, és lefedve 30-40 percig kelesztjük. A kigombócolt, megkelt bucit a pizzakemencében közepes hőfokon készre sütjük, majd félretesszük pihenni.

A húst sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk a Worcester-szósszal, két egyforma mennyiségre osztjuk, majd a pizzakemence felforróstott vaslapjára dobjuk és elkezdjük sütni. Mikor megfordítjuk, lekenjük a paradicsomszósszal, amit előtte sózunk, borsozunk, és elkeverjük benne az oregánót és az olívaolajat. Rátépkedünk a mozzarellából és dobunk rá pár szelet sonkát és gombát is. Visszatoljuk a vaslappal a kemencébe, és addig sütjük, míg kicsit megpirul rajta a sajt. 


Az összeállításnál kettévágjuk a bucinkat, belerakjuk a mindennel megpakolt húspogácsát, dobunk a tetejére pár levél bazsalikomot, és lezárjuk a buci tetejével. 

pizzaburger
Pizzaburger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Kelesztés: minimum 12 óra

Ha tetszett a Pizzaburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept