Street food

Pizzakígyócalzone

Pizzakígyó calzone

Hozzávalók
A tésztához
250 ml
víz
1 ek
cukor
7 g
szárított élesztő
380 g
liszt
1 ek
1 ek
olívaolaj
1 db
tojás a lekenéshez
A töltelékhez
200 g
ricotta
200 g
mozarella
50 g
olaszkolbász / paprikás szalámi
100 g
magyaros kolbász
1 db
kaliforniai paprika
1 fej
lila hagyma (kisebb)
2 gerezd
fokhagyma
200 g
passata
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított bazsalikom
só, bors
1 db
tojás
A díszítéshez
10 - 12 szem
fekete olajbogyó

Elkészítés

A tésztához meleg vízbe tesszük a cukrot és az élesztőt, majd 5-8 percig állni hagyjuk. Ha ez megvan, fokozatosan adagolva a lisztet, dagasztani kezdjük egy robotgépben, hozzáadjuk a sót és az olajat. Addig gyúrjuk, amíg szép, homogén, rugalmas tésztát nem kapunk. Amikor kész, letakarva egy órán át kelesztjük.

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: egy tálban összekeverjük a ricottát, a reszelt mozzarellát és az apróra vágott kolbászokat. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott paprikát és lila hagymát, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a passatát, a fűszereket, valamint egy tojást is.

Ha megkelt a tészta, egy belisztezett nyújtódeszkán hosszirányban kinyújtjuk, majd a közepére halmozunk a töltelékből úgy, hogy a szélein maradjon szabad hely. Ott összezárjuk, alaposan megcsipkedjük, de vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle. Megforgatjuk, hogy ez legyen az alja, és kígyózva beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. és a tetejét lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással. Félbevágott olajbogyókat pakolunk a hátára, és szemet is képzünk belőle. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

www.streetkitchen.hu

Ha már unjátok a halloweeni ijesztgetést, vágjatok vissza ezzel a kígyóval, amit ráadásul utána a vendégekkel közösen el is tudtok fogyasztani.

Hozzávalók

1 kígyóhoz
A tésztához
250 ml
víz
1 ek
cukor
7 g
szárított élesztő
380 g
liszt
1 ek
1 ek
olívaolaj
1 db
tojás a lekenéshez
A töltelékhez
200 g
ricotta
200 g
mozarella
50 g
olaszkolbász / paprikás szalámi
100 g
magyaros kolbász
1 db
kaliforniai paprika
1 fej
lila hagyma (kisebb)
2 gerezd
fokhagyma
200 g
passata
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított bazsalikom
só, bors
1 db
tojás
A díszítéshez
10 - 12 szem
fekete olajbogyó

A tésztához meleg vízbe tesszük a cukrot és az élesztőt, majd 5-8 percig állni hagyjuk. Ha ez megvan, fokozatosan adagolva a lisztet, dagasztani kezdjük egy robotgépben, hozzáadjuk a sót és az olajat. Addig gyúrjuk, amíg szép, homogén, rugalmas tésztát nem kapunk. Amikor kész, letakarva egy órán át kelesztjük.

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: egy tálban összekeverjük a ricottát, a reszelt mozzarellát és az apróra vágott kolbászokat. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott paprikát és lila hagymát, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a passatát, a fűszereket, valamint egy tojást is.

Ha megkelt a tészta, egy belisztezett nyújtódeszkán hosszirányban kinyújtjuk, majd a közepére halmozunk a töltelékből úgy, hogy a szélein maradjon szabad hely. Ott összezárjuk, alaposan megcsipkedjük, de vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle. Megforgatjuk, hogy ez legyen az alja, és kígyózva beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. és a tetejét lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással. Félbevágott olajbogyókat pakolunk a hátára, és szemet is képzünk belőle. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

Ha tetszett a Pizzakígyó calzone receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept