Húsételek

Polloalajilloéspatatasbravas

Pollo al ajillo és patatas bravas

Hozzávalók
A fokhagymás csirkéhez
1.5 kg
egész csirke darabokra bontva
12 gerezd
fokhagyma
só, bors
200 ml
pomace olívaolaj
150 ml
fehérbor
1 csokor
petrezselyem
A patatas bravashoz
900 g
burgonya
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
pirospaprika
1 tk
cayenne bors
1 ek
vörösborborecet
2 ek
paradicsompüré
1 ek
liszt
100 ml
alaplé
olaj a krumpli sütéséhez

Elkészítés

Pollo al ajillo:

A csirkét darabokra vágjuk. Nagy mennyiségű olívaolajban –  nem extra szűz olívaolajban - kicsit megsütjük a fokhagymagerezdeket, majd kivesszük és félretesszük.  A visszamaradt fokhagymás olívaolajban elősütjük a csirkérészeket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha minden oldaluk körbepirult, kivesszük egy edénybe. Az olaj 2/3-át leöntjük, majd a maradékba visszatesszük a csirkéket és a fokhagymát, felöntjük a borral, mehet bele az aprított friss petrezselyem, és lefedve, alacsony lángon addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ha a hús puha, fedő nélkül 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, hogy megpiruljon és a leve elfőjön és a szaft besűrűsödjön.

Patatas bravas:

Olívaolajban alacsony hőfokon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk. 5 perc után hozzáadjuk a pirospaprikát és a cayenne borsot. Jól elkeverjük és mehet bele a borecet és a paradicsompüré is. Nagyjából 5 perc főzés után rászórjuk a lisztet és elkeverjük, majd újabb néhány perc múlva felöntjük az alaplével. 5 perc rotyogtatás után az egészet leturmixoljuk. A krumplit meghámozzuk és közepes darabokra vágjuk, forró bő olajban kisütjük. A salsát ráöntjük a krumplira és a fokhagymás csirke mellé tálaljuk.
Ha tetszett a fokhagymás csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A hangzatos elnevezés mögött egy végletekig egyszerű, ámde annál brutálisabb kaja bújik meg. Imádnivaló ízek, spanyol elegancia és persze teli gyomor! Fokhagymás csirke tökéletes sült krumplival, ahogy én szeretem!

Hozzávalók

4 főre
A fokhagymás csirkéhez
1.5 kg
egész csirke darabokra bontva
12 gerezd
fokhagyma
só, bors
200 ml
pomace olívaolaj
150 ml
fehérbor
1 csokor
petrezselyem
A patatas bravashoz
900 g
burgonya
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
pirospaprika
1 tk
cayenne bors
1 ek
vörösborborecet
2 ek
paradicsompüré
1 ek
liszt
100 ml
alaplé
olaj a krumpli sütéséhez

Pollo al ajillo:

A csirkét darabokra vágjuk. Nagy mennyiségű olívaolajban –  nem extra szűz olívaolajban - kicsit megsütjük a fokhagymagerezdeket, majd kivesszük és félretesszük.  A visszamaradt fokhagymás olívaolajban elősütjük a csirkérészeket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha minden oldaluk körbepirult, kivesszük egy edénybe. Az olaj 2/3-át leöntjük, majd a maradékba visszatesszük a csirkéket és a fokhagymát, felöntjük a borral, mehet bele az aprított friss petrezselyem, és lefedve, alacsony lángon addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ha a hús puha, fedő nélkül 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, hogy megpiruljon és a leve elfőjön és a szaft besűrűsödjön.

Patatas bravas:

Olívaolajban alacsony hőfokon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk. 5 perc után hozzáadjuk a pirospaprikát és a cayenne borsot. Jól elkeverjük és mehet bele a borecet és a paradicsompüré is. Nagyjából 5 perc főzés után rászórjuk a lisztet és elkeverjük, majd újabb néhány perc múlva felöntjük az alaplével. 5 perc rotyogtatás után az egészet leturmixoljuk. A krumplit meghámozzuk és közepes darabokra vágjuk, forró bő olajban kisütjük. A salsát ráöntjük a krumplira és a fokhagymás csirke mellé tálaljuk.
Ha tetszett a fokhagymás csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a pollo al ajillo és patatas bravas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése