Fantasztikus desszertek

Pont,mintanagymamánál:rákóczitúrós

Pont, mint a nagymamánál: rákóczi túrós

Hozzávalók
A tésztához
200 g
liszt
120 g
lágy vaj
1 db
tojás
10 g
sütőpor
80 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
A töltelékhez
1 kg
túró
4 db
tojássárgája
110 g
cukor
2 ek
vaníliás cukor
3 ek
tejföl
4 ek
búzadara
1 db
citrom reszelt héja
3 db
tojásfehérje
A tetejére
100 g
cukor
50 g
tojásfehérje
1 üveg
sűrű baracklekvár

Elkészítés

A tészta száraz összetevőit összekeverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat és a tojást. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és a masszát a tepsi aljára nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14-15 perc alatt elősütjük. A töltelékhez a túrót villával áttörjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük a cukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, búzadarát, citromhéjat, tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

Az elősütött alapot megkenjük vékonyan baracklekvárral, és elsimítjuk rajta a túrós tölteléket. Visszatoljuk a sütőbe 25 percre. Közben a díszítéshez való tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, nyomózsákba rakjuk, és mikor megsült a túrótöltelék is a sütin, sávokban rányomjuk a töltelék tetejére. A sávok közötti részeket kitöltjük baracklekvárral, és visszatoljuk a sütőbe kb. 8-10 percre.

 

www.streetkitchen.hu

Van pár olyan süti, amit már gyerekként is imádtunk a cukrászdában vagy épp a nagyinál. Sőt, valószínűleg ők is szerették ezeket gyerekkorukban, ugyanis ezek a klasszikusok évtizedek óta ott kukucskálnak a sütis polcokon. Az egyik ezek közül a rákóczi túrós, omlós, puha tésztával, túrós töltelékkel, sok baracklekvárral és tojáshabbal. ISTENI!

Hozzávalók

1 20x30-as tepsihez
A tésztához
200 g
liszt
120 g
lágy vaj
1 db
tojás
10 g
sütőpor
80 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
A töltelékhez
1 kg
túró
4 db
tojássárgája
110 g
cukor
2 ek
vaníliás cukor
3 ek
tejföl
4 ek
búzadara
1 db
citrom reszelt héja
3 db
tojásfehérje
A tetejére
100 g
cukor
50 g
tojásfehérje
1 üveg
sűrű baracklekvár

A tészta száraz összetevőit összekeverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat és a tojást. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és a masszát a tepsi aljára nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14-15 perc alatt elősütjük. A töltelékhez a túrót villával áttörjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük a cukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, búzadarát, citromhéjat, tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

Az elősütött alapot megkenjük vékonyan baracklekvárral, és elsimítjuk rajta a túrós tölteléket. Visszatoljuk a sütőbe 25 percre. Közben a díszítéshez való tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, nyomózsákba rakjuk, és mikor megsült a túrótöltelék is a sütin, sávokban rányomjuk a töltelék tetejére. A sávok közötti részeket kitöltjük baracklekvárral, és visszatoljuk a sütőbe kb. 8-10 percre.

 

Ha tetszett a Pont, mint a nagymamánál: rákóczi túrós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept